20.11.2017 11:11

Спортист на годината

Видян 1608 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Григор Димитров ще спечели тазгодишното издание на традиционната анкета за Спортист на годината. Тенисистът ни без съмнение е най-успешно представилия се роден състезател в тази постна от към  успехи година за българския спорт. Единственият конкурент на Григор бе боксьорът Кубрат Пулев, но след феноменалното представяне на Димитров на заключителния Мастърс в Лондон, където той снощи взе купата и пропадането на боя на Пулев с Джошуа, всички въпросителни относно победителя в анкетата паднаха. Церемонията по връчването на наградата Спортист на 2017 година ще бъде в средата на месец декември, малко преди коледните празници. През този период Димитров е във ваканция и организаторите се надяват той да дойде лично да си вземе наградата. Припомняме, че преди 3 години, когато пак бе обявен за Спортист №1 у нас хасковлията не сметна за нужно да пристигне у нас, за да си получи наградата.


Без съмнение това е най-успешната година в кариерата на Димитров. С победата в Лондон, той си гарантира третото място в световната тенис ранглиста при мъжете. Трябва обаче да опровергаем голяма част от медиите,  които избързаха като обявиха, че това е рекордно класиране за българския тенис. Припомняме факта, че през далечната вече 1985-а година Мануела Малеева също стигна до третото място в световната ранглиста.


Оттук насетне започва трудната част за Димитров. През следващия сезон той има да защитава изключително много точки. Още в началото на годината той трябва да защити 720 точки след като този сезон спечели титлите в Бризбейн и София, а също така стигна и полуфинал на Откритото първенство на Австралия. Да не забравяме, че след контузии се завръщат и големите отсъстващи: Новак Джокович, Анди Мъри и Стан Вавринка.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец

Емоционалното напрежение може да надделее днес

Емоционалното напрежение може да надделее днес,