Свързани новини

17.11.2017 17:01

И надзирателите в Стара Загора излязоха на протест

Видян 1317 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Десетки надзиратели излязоха на едночасов протест пред стените на затвора в Стара Загора, съобщи БНР. Недоволството на служителите в затвора е причинено от ниските им възнаграждения и липсата на техническа и кадрова обезпеченост на системата. Според старозагорските надзиратели не е нормално един стажант-надзирател да започва със стартова заплата от 540 лева, а в същото време затворник, който работи, да получава почти същата сума.


Тази година работещите в затворите и охраната на арестите и съдебните палати получиха 7% увеличаване на заплатите и повишаване на средствата за храна и специфични условия на труд. Това стана след 10-годишно замразяване на възнагражденията на служителите в затворите. Въпреки увеличението обаче те се чувстват дискриминирани в сравнение с колегите си от МВР.


Стана ясно още, че синдикатите на служителите в затворите у нас са провели много срещи с министър Цачева. По думите на синдикалния лидер в Старозагорския затвор Иван Коцев Цачева е обещавала много неща на служителите на затворите, но те останали само с големите обещания.


В хода на протеста надзиратели заявиха, че не могат да ползват отпуските си, защото в затворите има незаети щатни бройки. Надзирателите работели на предела на възможностите си - те се борели и с много опити за бягства и вътрешни размирици, но тези неща оставали отразени само във вътрешните бюлетини на двете дирекции.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Рубен Аморим

Аморим е новият фаворит за наследник на Клоп

След като вчера излезе информация, че ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния