Свързани новини

17.11.2017 09:44

Димитър Главчев подаде оставка

Видян 1752 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Димитър Главчев подаде оставка като председател на Народното събрание, предаде Фокус. Това обяви той от парламентарната трибуна в декларация от името на група. "Току-що внесох в деловодството на Народното събрание своята оставка", каза той. Главчев напуска и депутатската банка.


 "Искам да се възстанови нормалната парламентарна обстановка в залата и по никакъв начин да не хвърляме сянка върху предстоящото председателство", заяви Главчев. Той поясни, че от ГЕРБ демонстрират различен подход. „Когато има някакъв проблем, ние веднага реагираме, за разлика от други. Няма да обяснявам въобще какво съм направил, тъй като мисля, че съм постъпил в рамките на правилника за организацията и дейността на Народното събрание“, посочи Главчев. Той поясни, че оставката му е морален акт. По думите му правителството работи добре и той трябва да даде пример за възстановяване на парламентаризма в Народното събрание. Шефът на НС благодари на всички, които го подкрепят и на тези, които не го подкрепят.


 БСП определи оставката на Главчев като "възможност за ново начало - от този акт спечелиха правовият ред и демокрацията". Цветан Цветанов призова "да няма спекулации": "Той го прави само и единствено воден от националния интерес. Той го прави само и единствено, за да възстановим нормалното състояние и работоспособност на българския парламент".
 
 По-рано премиерът Борисов заяви, че е "ясно, че това е добре обмислен план за действие на опозицията. Винаги съм твърдял, че държавата и стабилността са по-важни от всичко. Решението на г-н Главчев ще го чуете след малко в зала“.


  Вчера парламентарната група на социалистите внесе искане за оставката на шефа на НС, като заявиха, че напускат парламента, докато оставката стане факт. Социалистите посочиха, че ще участват само в три заседания в пленарна зала – за гласуването на оставката, обсъждането и приемането на бюджета на държавата и за вот на недоверие. Премиерът не спести критика към шефа на парламента: "Не биваше да си изпуска нервите."


  Във вторник председателят на парламента отне думата насред декларация на ПГ на БСП и отстрани за 1 заседание Нинова, заради цитати на премиера, които обяви за "обидни". За 2 заседания изгони Антон Кутев. Наказанието на Кутев бе намалено, но БСП излезе със свое решение.
 Съгласно правилника за работа на Народното събрание подадената оставка на Главчев само се обявява, без да се обсъжда и гласува.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне