Свързани новини

15.11.2017 14:51

София прави 40% от БВП на България с под 20% от населението

Видян 1638 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"По данни на Института за пазарна икономика София е привлякла 54% от инвестициите в България и произвежда 40% от БВП на страната", заяви кметът Йорданка Фандъкова. Това стана на срещата Бизнесът пита кмета, организирана от 19 минути и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия. Напомняме, че София има по-малко от 20% от населението на страната, което означава, че ефективността на бизнеса в милионния град е над два пъти по-висока, отколкото в останалата част на България.


Кметът посочи още, че в икономиката на града през последните години най-голям ръст имат стартиращите компании в IT сектора.


"София е с най-ниска безработица и в същото време привлича най-много от образованата част от населението на страната. Заетостта в столицата е  най-висока в сравнение с всяка една друга област в страната. Столицата привлича най-вече хора в трудоспособната възраст с превес на младежите, които търсят реализация на пазара на труда. Средногодишният брой на наетите лица по трудово и служебно правоотношение е 701 300 души . От тях най-много са заетите в сектор търговия и услуги", припомни още столичният кмет.  "Подкрепяме инвеститори, които имат отношение към околната среда, чистота на въздуха и новите технологии". Това каза кметът на София по време на среща с представители на малкия и среден бизнес.


"Столичната община е и един от най-големите инвеститори в България", припомни софийският кмет. "Инвестираме в инфраструктурни проекти, които са свързани с опазването на околната среда и подобряването чистотата на въздуха. Но стимулираме и креативната индустрия, която вече достига 18% от икономиката на града”, допълни кметът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец