Свързани новини

13.11.2017 14:21

Пукна се „саниран” за 3 млн.преди година блок, открит от Лили

Видян 5514 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кумгейсткото „саниране” – само родата на депутата Делян Добрев в Хосково захлеби 102 млн. от него, се пропука в Пазарджик. Там по логиката Батко и братко пък санира братът на известния прокурор Роман Василев. Първият топлоизолиран за сметка на данъкоплатеца блок там отново е в ремонт заради некачествено изпълнение. А са потрошени 3 млн.лв.наши пари, колкото биха стигнали за построяването на поне 3 такива блока. През септември м.г. тогавашният регионален министър Лиляна Павлова, областният управител Гинче Караминова, любимка на 19’ като народен лечител, читалищен деятел, а то и сметоводител, и кметът Тодор Попов откриха тържествено жилищната сграда на ул. Пловдивска 27-29.


Година по-късно обаче обитателите вече са направили рекламация на свършената работа, след като забелязали че мазилката на много места е пропукана, част от изолационните плоскости се отлепват. От няколко дни край блока отново са издигнати строителни скелета, а майстори поправят напуканата фасада. Засегнати от казуса са близо 170 семейства. Още по време на ремонта, граждани сигнализираха, че фирма Строймонтаж работи некачествено, с икономии от дебелината на стиропора, от дюбели, от материала за залепването им към панелите, пише Епицентър.


След оплакванията фирмата инвестира и в подобрения, които не влизаха в задълженията й по договор – живеещите в блока получиха огнеупорни врати към мазетата, нови табла за електромери, освежаване на стълбищни площадки и др. Проблемите в блока обаче започнали с течове от покрива, които били отстранени по спешност. Сегашният ремонт на фасадата ще бъде за сметка на изпълнителите, тъй като обектът все още е в гаранция.


При откриването Караминова се похвали, че санирането е приключило само за 4 месеца, а Павлова изтъкна, че по ОП Региони в растеж за проекти на община Пазарджик чрез министерството ще бъдат отпуснати 26 милиона лева. Близо 3 млн. лв. бяха инвестирани в блока за  външна изолация, нова дограма, и хидроизолация на покрива и обновяване на общите части. Оценката, строителен надзор и инвестиционен контрол са на софийското ДЗЗД РТ Корект.


Изпълнител на строителните дейности е фирма Строймонтаж ЕООД, твърди се обаче, че тя е наела няколко дружества за подизпълнители. Управител на дружеството е Камен Василев, брат на бившия зам.-градски прокурор на София Роман Василев, който стана известен с репликата си при задържането на ексминистъра Николай Цонев: „ти си абсолютен престъпник“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв