Свързани новини

09.11.2017 11:24

2 000 лева глоба за непочистена от снега спирка

Видян 1245 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Фирмите, които ще отговарят за зимното почистване, притежават необходимата техника и материали. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по БНТ.


 „Столицата е разделена на 7 зони и 7 фирми ще работят на територията на града, а още 5 зони включват общински пътища и пътя към Природен парк „Витоша”. Фирмите разполагат с минималното изискване от 237 снегорина, 37 челни товарача и 24 малки роторни снегорина за тротоари и с работници”, отбеляза столичният кмет. Фандъкова обясни, при снеговалеж спирките на градския транспорт трябва да бъдат почистени до 07.30 часа сутринта. „Само за една непочистена спирка санкцията е 2 000 лева. Строга е санкцията за пътните платна – при над 5% непочистена зона не се заплаща нищо. Фирмите знаят това и се надявам да имат нужната организация, която ще контролираме в хода на изпълнение на работата”, каза още Йорданка Фандъкова.


„Ще закупим 7 газ анализатора, които ще предоставим на Пътната полиция, за да ги използват при първоначалната регистрация с цел контрол на вредните емисии. Поискали сме да има по-строги мерки по отношение на пунктовете за Годишни технически мерки. Трябва да водим битка, защото това е битка за здравето на нашите деца”, каза Фандъкова. Тя отчете успех в последните 3-4 години, през които е намалена средната възраст на автобусите в градския транспорт от 30 на 9 години. Предстои закупуването на нови 120 автобуса на природен газ. Обявена е и процедура за закупуване на електробуси. По този начин се включваме към нашите колеги в другите европейски столици, каза още Фандъкова.


Предвиждат се и занапред сериозни инвестиции в градския транспорт. Метрото ще бъде най-голямата инвестиция в бюджета на Столичната община за 2018 г. Фандъкова изрази надежда, че ще се намерят подходящи условия, при които да бъдат изградени навсякъде удобни спирки на градския транспорт.


Ще се реконструира цялостно тунелът под НДК, залагат се средства и за ремонт на по-малки квартални улици, както и цялостна реконструкция на Западния парк. Столичният кмет изрази надежда, че през 2018 г. София ще има система за отдаване на колела за придвижване.


„Безкомпромисни сме към некоректните фирми, не слагам чадър над нито една. Наложени са над 2 млн. чисто финансови санкции”, каза Йорданка Фандъкова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще