Свързани новини

08.11.2017 16:40

210 хил. страници акт за КТБ

Видян 1705 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Делото  за фалита на КТБ започва на 13 декември в Специализирания наказателен съд.Съдията, който пое процеса - Виржиния Петрова е насрочила делото за този ден, информираха от институцията.


Обвинителният акт във всичките му копия е над 210 000 страници. По делото са обвинени 18 лица, като окончателни и прецизни обвинения, описани в над 5000 страници, са предявени на всеки от обвинените.


Според прокуратурата организирана престъпна група, ръководена от бившия собственик на банката Цветан Василев и създадена с користна цел – придобиване на материални облаги, включително икономически ползи в особено големи размери, е присвоила 2,559 млрд. лева.


Василев е обвинен за 76 деяния, като освен за организирана престъпна група, той отива на съд и за длъжностно присвояване в особено големи размери. Сред обвинените е бившият подуправител на БНБ Цветан Гунев. Той отива на съд за длъжностно престъпление.


Освен Василев и Гунев, с обвинения се сдобиха  зам. главният счетоводител Борислава Кючукова, кредитните специалисти Светлана Георгиева, Александър Пантелеев, Георги Зяпков, Рангел Стойчев, Елка Стойчева и Елена Инджева, счетоводителката Мария Димова, касиерката Маргарита Петрова, вътрешният одитор Снежанка Стефанова и одиторите от КПМГ Маргарита Голева и Красимир Хаджидинев. Обвинения имат и двамата изпълнителни директори на банката - Георги Христов, Илиан Зафиров и Орлин Русев. Според разследващите парите са изнасяни през период от 4 години - от декември 2011 г. до 20 юни 2014 г., когато банката бе затворена.


Разпитани са повече от 400 свидетели. Изготвени са над 90 експертизи от 27 вещи лица. Обемът на събрания доказателствен материал, заедно с веществените доказателства и приложенията, надхвърля 1360 тома.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

скорпион