Свързани новини

19.02.2009 18:01

Събират боклука в чували

Видян 1859 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Все по вероятно звучи вариантът след десетина дни домакинствата в София да започнат да изхвърлят боклука си в чували, а не в контейнери. За това предупреди лично кметът Борисов вчера, сен след като стана ясно, че общинската "Чистота Искър" ще вземе 3 от кварталите, от които „Новера“ се оттегля - "Овча Купел", "Люлин" и част от "Триадица", а "Титан Чистота София" ще мете в "Младост" и "Витоша". Градоначалникът призова за разбиране обществото при евентуални проблеми с боклука на София.


Още през декември миналата година 19` пръв предупреди, че поредната криза с боклука наближава. Писахме и за това, че кварталите ще осъмнат на 1 март и без контейнери за смет.


Това, че е решено кофите да са на концесионерите Борисов определи като „капан“, който по думите му бил заложен преди 10 години и днес давал възможност на коценсионера да заплашва, че ще си прибере 15 000 кофи.


„Няма да спра да обяснявам на софиянци, че е по-добре няколко дни да се заринем с боклук, в чували да го извозваме, ако трябва ще впрегна цялата администрацията на общината да ги изнася с чували, начело с мен, но трябва да вървим докрай, да изпъдим Вълка, закани се градоначалникът. Иначе всички вопли на БСП и на останалите били в посока на мандатоносителя.  


Междувременно победителят в първия конкурс за 5-те района „Заубермахер“ обяви, че ще подаде жалба до ВАС срещу решението на КЗК, което постанови общината да повторно да разгледа офертите на фирмите кандидатки.


От австрийската фирма уточняват, че са подали предложение за почистване на два от петте района, но поради краткия срок за подаване на офертите не било възможно да се гарантира качествено изпълнение. Според фирмата условията за временно почистване били много по смекчени в сравнение с условията в първоначалната обществена поръчка със срок от 7 години, която компанията спечели.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

везни