Свързани новини

07.11.2017 09:51

Овладяха пожара в месокомбината във Велико Търново

Видян 970 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пожарът, който избухна снощи в месокомбинат във Велико Търново, е овладян. 13 противопожарни автомобила цяла нощ гасиха пожара, няма данни за пострадали хора, но са нанесени големи материални щети, съобщи БНР.


Причините тепърва ще се изясняват. Директорът на противопожарната служба във Велико Търново комисар  Красимир Кръстев успокои, че няма опасност за населението и околната среда.


Локализиран е пожарът. Вече се стремим към неговото ликвидиране. Спрели сме разпространението към съседните сгради и правим всичко възможно за неговото бързо погасяване. Ще оставим автомобили толкова, колкото са нужни за неговото крайно ликвидиране, тъй като много дълго време може би да пуши, а може и да тлее или да има такива локални огнища.


Комисар Красимир Кръстев посочи, че химици от Великотърновската пожарна правят непрекъснати замервания на въздуха. Няма констатирано замърсяване. Горящият месокомбинат е отдалечен от жилищни сгради. Няма опасност за хората. Няма пострадали граждани и огнеборци.  


След пълното потушаване на пожара ще бъдат направени огледи, за да се изясни причината за неговото възникване.


Пожарът е възникнал около 18:30 часа в понеделник. Възпламенила се е поточна линия. Запалил се е стиропор, което е помогнало огънят да се разрасне. Малко по-късно се подпали смола на покрива на сградата и се стигна до втори пожар. Стихията обхвана производствените халета и поточните линии, които са на площ от 6 декара. Около 22 часа със силен тътен рухна част от производствената сграда на горящия месокомбинат.


Няма официална информация за причината за пожара – дали е производствена авария или умишлен палеж. Щетите са за десетки хиляди лева.


Пожарни дежурят, за да предпазят огънят да се прехвърли до близката жп линия и главния път Велико Търново-Русе, които са в непосредствена близост до горящия месокомбинат. Районът е отцепен от полицията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

близнаци

Определено интензивен ден

Определено интензивен ден. Ще се опитвате да промените