Свързани новини

06.11.2017 11:56

Най-малко 26 души застреляни в църква в Съдърланд Спрингс

Видян 1182 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Все още не е ясен мотивът на нападателя, който отне живота на 26 души в Тексас, след като откри стрелба в малка баптистка църква в градчето Съдърланд Спрингс, на около 50 километра от Сан Антонио, съобщи БНР.. Властите заявиха, че заподозреният за стрелбата е 26-годишният Девин Патрик Кели, който според Пентагона навремето е служил във военновъздушните сили. През 2012 година Кели е бил съден от военен съд по обвинения в нападение на съпругата си и тяхното дете. Две години по-късно е бил разжалван.

Жертвите са на възраст от 5 до 72 години, в това число и 14-годишната дъщеря на пастора на храма. Поне 20 души са ранени.

Губернаторът на Тексас Грег Абът обяви, че случилото се е най-смъртоносната стрелба в историята на щата. През изминалата вечер над 100 души взеха участие в бдение в близост до църквата, сред които и губернаторът Абът:

Трябва да се справим с най-голямата атака срещу множество хора в историята на щата Тексас. Толкова много семейства загубиха свои членове, бащи, майки, синове и дъщери. Трагедията, разбира се, се влошава от факта, че това се случи в църква – място за богослужения. Скърбим за тяхната загуба и ще подкрепим семействата им.

Подробностите около трагедията все още се изясняват, като до момента властите съобщават, че около 11:30 през деня местно време нападателят се приближил към църквата и открил огън. След това влязъл в сградата и продължил да стреля. Пред местни медии свидетел, който бил в близост, казва, че чул изстрели от "полуавтоматично" оръжие. Заподозреният стрелец е бил открит по-късно мъртъв в автомобил, но обстоятелствата около смъртта му все още не са ясни.

Според разследващите не изглежда Кели да е бил обвързан с терористични групировки.

Междувременно АП цитира живеещи в близост до адреса, на който е регистриран предполагаемият извършител. Според тях в предишните няколко дни от посоката на дома му се чувала интензивна стрелба.

Президентът Доналд Тръмп обяви, че следи ситуацията от Япония, където се намира като част от обиколката си в Азия. В Токио тази сутрин Тръмп почете жертвите и увери, че администрацията му ще окаже подкрепа на властите в Тексас за разследване на стрелбата:

Сърцата ни са сломени, но в тъмни времена като тези американците правят това, което правят най-добрe – оставаме заедно, хващаме се за ръце и през сълзите и мъката оставаме силни.

Доналд Тръмп коментира, че е твърде рано да се обсъждат проблемите на контрола върху продажбите на оръжия в Съединените щати. На обща пресконференция с японския премиер Шиндзо Абе той каза, че станалото в Тексас е проблем с психичното състояние на човека, а не с оръжията.

Нападателят е бил въоръжен с полуавтоматична пушка и е носел бронежилетка. Това предаде Франс прес, като се позова на регионалния директор на тексаския Департамент за обществена безопасност Фрийман Мартин. Той е добавил още, че, според наличната досега информация, става въпрос за бял мъж, на вероятна възраст малко над 20 години, облечен изцяло в черно, с военна екипировка. Съобщава се още, че нападателят е влязъл в църквата по време на сутрешното богослужение, когато там обикновено има около 50 души, и е открил стрелба.  
 

В Посолството на Република България във Вашингтон няма постъпила информация за загинали или пострадали български граждани по време на стрелбата в щата Тексас, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.   


Източник: БНР



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

скорпион