Свързани новини

01.11.2017 14:20

Съдружие ГЕРБ + ДПС в автобуса убиец

Видян 2880 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Въпреки кървавото меле на пътя, депутатът от ГЕРБ, собственик на автобуса със 17 пострадали пътници Ивайло Константинов, който е и член на транспортната комисия в парламента от квотата на своята партия, нагло заяви пред Капитал: "Не виждам конфликт на интереси".


Той е собственик на 24.5% от транспортната фирма Юнион-Ивкони, чийто автобус се обърна на автомагистрала Тракия в района на Стралджа. Дружеството е в партньорство с видния депутат от ДПС Рамадан Аталай.


Припомняме, че 19 минути писа - при инцидента пострадаха 17 пътници.


Районният прокурор на Ямбол Мина Грънчарова казва пред Капитал, че ДАИ са констатирали, че автобусът е бил със стара тахографска шайба на името на друго лице и не може да се установи маршрутът и дали са били спазвани изискванията за почивка, а това е сериозно нарушение на правилата за превоз.


„Ивайло Константинов, който е първи мандат народен представител от ГЕРБ, е бил управител на Юнион Ивкони до пролетта на тази година. След това излиза от управлението, но остава съсобственик”, пише изданието. Пред него той коментира: "Аз имам миноритарен дял. Това, че съм собственик, не попречи преди месец да има комплексна проверка на фирмата. Не виждам конфликт на интереси, законът позволява. Кой да е в комисията по транспорт, ако не хора, които разбират от транспорт?"


Пред bTV актуалният управител на дружеството Георги Атанасов разви версията, че кола е засякла автобуса и това е причинило катастрофата. Той обясни, че служителят е от година и половина във фирмата, а автобусът е на 12 години, като е минал технически преглед преди 10 дни.


Според пътниците обаче автобусът внезапно тръгнал към канавката без видима причина, а други казват, че по време на пътуването отпред се е чувало тракане. Жена твърди, че същият шофьор по-рано през деня е карал в обратната посока – нещо, което при единствен водач не е допустимо. Според разписанието на сайта на фирмата рейсът тръгва в 6:10 от морето и стига в 13:10 в София, а обратният рейс е в 17 ч. Катастрофата е станала малко след 22 ч.


Контролът на автобусните превози се осъществява от Изпълнителна агенция Автомобилна администрация (бившето ДАИ), която е под шапката на министъра на транспорта Ивайло Московски, който по закон би трябвало да се контролира точно от комисията, на която Константинов е член.


Припомняме, че от години името на тази фирма се свързва с депутата от ДПС Рамадан Аталай, чийто син Ревин е собственик на нейното дружество Ивкони ООД.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци