Свързани новини

31.10.2017 14:10

Няма го нефта на Томислав Дончев

Видян 2573 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 28 октомври 2016 г., между двата на тура на президентските избори, тогавашният и сегашен вицепремиер Томислав Дончев пусна фалшива новина, че „Тотал излязоха със съобщение, че са открили нефт в Черно море”. Не коментираме граматическата грешка по несъгласуване на числата, но истината е, че подобно съобщение не съществува и досега на сайта на компанията. В отчет за третото тримесечмие на миналата година пишеше, че евентуално може би би било възможно да има петрол в нашия шелф. Още веднага и много пъти след това 19 минути писа до пресслужбата на Тотал за конкретна информация – къде точно, какви залежи, с какъв дебит и при какви условия могат да бъдат добивани, по какви начини ще се транспортират и докъде, както и за чия сметка, а също най-важното – какво България ще печели от това. Ответ няма.


На 31 октомври 2017 г., година и три дни след фалшивата тревога на Дончев, на страницата на френския гигант Тотал, в рубриката Проекти&Постижения има 29 позиции, но не и находището Хан Крум. Няма го и сред 11 обекта в подрубриката Нефт&Газ.


Междувременно правителството удължи завършилата концесия на Тотал, без да е ясно при какви финансови условия стана това и по каква точно причина, след като и от нея, ако бликне нефт, страната ще печели скромен процент – минимално зададеният е 3%. Вярно, повече е от 0,75% за българското злато, но пак е нищо.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

скорпион