Свързани новини

31.10.2017 12:06

Асандж: Живеем по-лошо от 1984 на Оруел

Видян 2096 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Живеем в свят, който много прилича на романа 1984 на Оруел, но е много по-сложен”, заяви в програмно интервю шефът на Уикилийкс Джулиан Асандж. „Технологиите дадоха на властите невероятни възможности за наблюдение на масите. И докато в 1984 Големият брат следи само действията на хората, сега са наясно и с намеренията ни. Разбира се, за наблюдаваните също се съкрати времето от намерение до действие, така че технологиите всъщност дадоха възможност за сблъсък между двете сили. Аз съм част от това”, заяви пред известния руски журналист Познер основателят на най-силната разследваща медия в света. И даде пример: „Великобритания харчи десетки милиони годишно да ме следи, да ме снима, да ме подслушва, има цяла група агенти в съседния с еквадорското посолство в Лондон, където живея, магазин Хародс, притежаван от катарското кралско семейство. Всичко това, независимо, че в момента няма обвинения към мен от Швеция, от Великобритания или от САЩ, където срещу мен работят 12 служби и органа, а има 2 решения на ООН в моя полза. И въпреки наблюдението и всички технологии, аз не само живея и работя ефективно, но ни се удаде да изведем Сноудън от Хонконг от лова, на който го бяха подложили няколко огромни и смятани за всесилни служби – разузнавателни, наказателни, дипломатически”.


Според Асаднж: „Най-страшно за човечеството и за порядъчността изобщо е съчетаването на уникален изкуствен интелект с глупавите органи на службите – те си остават глупави, независимо, че разполагат с толкова хитра техника”, добави той.


Основателят на Уикилийкс е категоричен: „Враговете му нямат нищо срещу Тръмп, освен една данъчна декларация и запис от автобус с шега към неизвестно коя жена”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения, но