Свързани новини

30.10.2017 16:36

Съдът върна делото срещу Трайков и Дянков за 21 млн. лв.

Видян 1481 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Софийският градски съд е върнал на прокуратурата делото срещу бившите министри на финансите и икономиката Симеон Дянков и Трайчо Трайков. Делото е прекратено заради съществени нарушения, които са довели до ограничаване на процесуални права на обвиняемите, съобщиха от съда. Обвиняеми по това дело са още бизнесменът Иво Прокопиев, Петър Василев, Любомир Евстатиев и Радослав Рачев. Те бяха обвинени заради заради нередности при продажбата на държавните акции от дружеството ЕВН.


Дянков бе обвинен, че е разпоредил на шефа на агенцията по приватизация да възложи приватизационната оценка на инвестиционния посредник Булброкърс. Те пък занижили стойността на акциите, от което държавата изгубила близо 21 млн. лв. при приватизацията. Прокопиев е действал като подбудител на Дянков, смятат разследващите.


Обвинението на Трайков е за безстопанственост. Прокуратурата твърди, че като министър той е дал съгласие за сделката и не е положил достатъчно грижи за държавното имущество. Другите трима обвиняеми - Василев, Евстатиев и Рачев са от дружеството Булброкърс. Те са с обвинения за злоупотреба с доверие.


По обвинението, повдигнато срещу Трайков, липсва конкретика и категорично отразяване с действията на органите на Агенция по приватизация и следприватизационен контрол, с взетите от тях решения, с анализа на инвестиционния посредник за определяне на стойността на предложените за продажба акции до даденото от него разрешение за извършване на разпоредителни сделки. По отношение обвинението спрямо Иво Прокопиев и Симеон Дянков липсват изложени факти, от които се извежда твърдението, че те в инкриминирания период месец март 2010г. до месец декември 2011г. са действали с цел да набавят за Булброкърс ЕАД облага в размер на 1 276 618,85 лв. Липсва описание на конкретни данни, сочещи че Дянков и Прокопиев са действали в съучастие. Липсва конкретизация как поведението на помагача Прокопиев стои в причинна връзка с настъпването на резултата от поведението на извършителя Дянков, пише в определението на съдия Костадинка Костадинова от градския съд. То не е окончателно и прокуратурата може да го обжалва в седемдневен срок.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

близнаци