Свързани новини

27.10.2017 16:06

Социалният министър: Не може да се вдигат заплати на калпак

Видян 1556 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Социалният министър не е съгласен увеличението на възнагражденията в бюджетната сфера да бъде "на калпак".


Това стана ясно от думите на Бисер Петков в кулоарите на парламента във връзка с поисканите от протестиращите от КНСБ 100 лв. отгоре върху заплатите на работниците за следващата година. Той се срещна с представители на протестиращите синдикални членове, които му връчиха декларация с исканията си.


Не мисля, че "на калпак" трябва да се вдигат възнагражденията, говорим за средно увеличение от 10 процента, не мога да потвърдя за всички сектори, каза министърът.


Също с10% се предвижда повишение на възнагражденията на служителите във второстепенните разпоредители с бюджетни кредити в МТСП. Това е друго искане на КНСБ.


От БСП в парламента междувременно заявиха, че възнагражденията на социалните работници догодина трябва да се увеличат с 25%.


Петков е уверил делегацията на протестиращите, че правителството прави възможното чрез инструментите, които има като минималната работна заплата, да съдейства за увеличаване на доходите. Доказателство за това е, че от догодина МРЗ се увеличава с 50 лева и ще бъде в размер на 510 лева.


Петков е информирал, че в Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2018 г. е отпаднала идеята за промяна в размера на обезщетението за временна нетрудоспособност в първите три дни от отпуска по болест.


За сметка на това ще се увеличи контролът, което ще гарантира, че няма да се злоупотребява и същевременно няма да се ограничават правата на осигурените.


Лидерът на КНСБ Пламен Димитров е отбелязал положителните крачки, които предприема правителството и е предложил 5-годишен план за повишаване на доходите на българите, за да стигнат 60 на сто от средноевропейските.


Той е приветствал и засилването на контрола при издаването на болнични листове, допълниха от пресслужбата на МТСП.


Ръководството на КНСБ ще се срещне с премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов веднага след връщането на министър-председателя от посещението му в Босна и Херцеговина. Това обяви пред участниците в протестния митинг пред Министерския съвет Пламен Димитров. Той е получил уверение за срещата от министър Бисер Петков.


Източник: Дир.бг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева