Свързани новини

27.10.2017 14:26

Съдиите: НАП, преследвате ли уличили ви магистрати, адвокати и семействата им

Видян 3425 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

2 седмици, след като 19 минути беше единственият вестник, писал за заплахите в немислимото в демократична, правова и антикорупционна държава писмо на шефката на НАП - Бургас до софийското началство за саморазправа със съдии и адвокати И ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВА, които разобличават и отхвърлят незаконни актове от поръчкови проверки, реагира поне Съюзът на съдиите. Сайтът ДеФакто пише: "Миналата седмица медии разпространиха скандален доклад на шефа на бургаското поделение на НАП Пенка Жекова до изпълнителния директор на агенцията по приходите Галя Димитрова. В него се заявява, че съдът „уронвал престижа” на агенцията по приходите, когато отменял незаконосъобразните й актове. И се предлага да се извърши „селекция“ на съдиите от Бургаския административен съд, дръзнали да спират актовете на НАП, както и на техните семейства. Същата „мярка“ да се предприеме и спрямо явяващите се по тези дела адвокати и счетоводнте фирми, обслужващи въпросните обекти. Как точно данъчните могат да „селектират“, можем само да се досещаме – чрез ревизии до дупка, например.


По този повод днес Съюзът на съдиите се е обърнал с писмо до изпълнителния директор на НАП Галя Димитрова. Писмото е подписано от председателя на съюза Атанас Атанасов. В него се задават следните въпроси:


 


– Има ли такъв доклад в действителност?


– Предприети ли са предложените в него действия по отношение на съдии, техните семейства и адвокати, ако да – на какво законово основание?


– Ако изпълнителният директор на НАП е счел, че не са налице основания за предприемане на предложените мерки, какво е предприето спрямо предложилото ги лице?


От Съюза на съдиите добавят: "Не знаем от кой нормативен акт е понятието “селектиране”, при какъв фактически състав следва да се приложи и какви биха били правните последици за съдиите и техните семейства. На пръв поглед изглежда, че „селекцията“ е обусловена единствено от недоволството на администрацията, породено от конкретен изход на делата, по които е била страна. Също така необяснимо е и „селектирането“ на адвокати, които, излишно е да се припомня, са ангажирани с реализирането на конституционно гарантираното на гражданите право на защита".


19’ попита преди две седмици какво мисли шефът на НАП Галя Димитрова във връзка с предложението на шефката на агенцията по приходите в Бургас. Попитахме също нормално ли е в правова държава, каквото твърдим, че е България да се появява такова писмо. Отговор от страна на НАП не беше получен.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

везни