Свързани новини

27.10.2017 14:18

Спасители с 4 кучета търсят изчезналата в Черни връх

Видян 1544 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      Четири екипа на Планинската спасителна служба към БЧК с 4 обучени кучета издирват жената, изчезнала при наводнението в бургаското село Черни връх. 65-годишната Стоянка е в неизвестност от нощта на бедствието.


  Оцелели съседи разказаха вчера, че Гражданска защита дошла, но екипите не слезли да спасят давещи се хора, уплашили се от водата.

Състоянието на 71-годишния й съпруг Димитър е стабилно, в съзнание е, но той продължава да е с опасност за живота, съобщи Дир.бг. Той е докаран в изключително тежко състояние - с хипотермия, заради повече от 3 часа престой в студената вода, фрактури на ребра, гръдна травма, със слаб пулс, без почти никакво кръвно налягане и в кома.

Преди инцидента мъжът е претърпял и инсулт. Консултиран е с гръден хирург, тъй като е аспирирал кал по време на инцидента, както и с невролог заради прекарания преди това инсулт.

Внукът обаче отправи апел във Фейсбук хората да помогнат за намирането на баба му, която най-вероятно е мъртва.

"Екипите са от София, Троян, Пловдив и Смолян и са вече на терен. Условията са изключително сложни. Периметърът, в който се търси жената, е 6 км дължина с 15 – 20 км ширина в района на реката”, каза пред „Фокус” председателят на БЧК Христо Григоров.


Опозицията в парламента обяви, че ще иска разследване как са разходвани средствата за бедствия и аварии в региона. Според БСП щом има човешки жертви, властта не си е свършила работата. При усвоени над 1 милион лева ( €548 640) за система за интегрирано управление на риска в Бургас, сега винят синоптиците и се сърдят на природните стихии.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

телец

Трябва да погледнете по-отвисоко на нещата

Трябва да погледнете по-отвисоко на нещата, за да не се