Свързани новини

26.10.2017 11:14

Справката за съдимост - чрез служебен обмен между администрациите

Видян 1089 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Депутатите одобриха на първо четене законодателна промяна, според която справката за съдимост ще се извършва чрез служебен обмен на информацията между администрациите, съобщи БНР. Промяната беше поискана от Министерския съвет като част от намеренията на управляващите да се намали административната тежест за гражданите и за бизнеса. Промените ще засегнат 68 закона, в които се съдържа изискване за представяне на свидетелство за съдимост. Мярката трябва да мине и на второ четене, за да бъде окончателно приета.


В началото на заседанието на Народното събрание депутатите почетоха с минута мълчание паметта на тримата загинали при наводненията в Бургаско. Все още една жена е в неизвестност след бедствието, издирването продължава. Председателят на парламент Димитър Главчев каза:


"Нека изразим нашите най-дълбоки съболезнования и съчувствие към техните семейства и близки по повод тежката загуба. Солидарни сме със скръбта и болката им и ги уверяваме, че не са сами в тези мигове на изпитание. Искрено сме съпричастни и към всички жители на засегнатите от бедствието райони. Най-важното в момента е държавните органи, местната власт и гражданите да обединим усилията си за преодоляване на последиците от водната стихия".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Петър Петров

Възраждане се регистрира за вота в ЦИК

"Възраждане" се регистрира за вота 2 в 1 в ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

телец

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната, но