25.10.2017 10:39

Наводненията в Бургаско взеха 4 жертви

Видян 1411 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Наводненията в област Бургас причиниха не само огромни материални щети, но и човешки жертви, съобщи бТВ.


Възрастен мъж се е удавил в наводненото бургаско село Полски извор. По-късно стана ясно, че има загинали хора и в селата Ливада и Равнец, където се изяснява дали възрастна жена се е удавила, или е получила инфаркт от преживения стрес.


По информация на bTV и в с.Черни връх има жертва. Вероятно става дума за жена, която е подала сигнал на телефон 112, но спасителите не са я открили жива.


Има и други хора, с които към момента няма връзка. Сред тях е и бедстващ човек отново в Равнец.


77 души са поискали да бъдат евакуирани от наводнените си домове. 8 екипа пожарникари са на терен. В спасителните действия са се включили и водолази, тежка техника, верижна машина "Амфибия".


В Камено е обявено бедствено положение, в Бургас на този етап то е частично.


Зам.-кметът на Камено Георги Георгиев каза, че половината от жителите на 12-хилядната община са блокирани от водното бедствие. Те са на тъмно и под вода, която е толкова висока, че табелите на някои от селата не се виждат. Има и отнесени мостове.


Към 9 часа е получена сигнал, че река Велека прелива в село Кости, община Царево - наводнен е площадът, нивото на водата се покачва.


Екипи на общината и полицията обикалят язовирите и до момента не са открили скъсана стена. Жители на Равнец обаче твърдят, че са били наводнени от водоем в с.Трояново. Съмнения в подобна посока изрази пред bTV и кметът на Бургас Димитър Николов.


Деретата по реките са били почистени.


В следствие на проливните дъждове са се образували високи приливни вълни, които са заляли пътища и жилищни постройки в селата  Полски извор, Ливада, Тръстиково, Черни връх. Пострадали са и части от кварталите на Бургас „Меден Рудник”, „Горно Езерово” и „Долно Езерово”.


Снимка: Нова



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и