Свързани новини

23.10.2017 13:38

Световните топексперти вадят Визия за София

Видян 913 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 30 октомври в Софийската градска художествена галерия ще се проведе първата широка публична конференция в рамките на инициативата Визия за София. Нейната цел е да даде  дългосрочна и споделена идея за развитие на столицата и крайградските територии. Събитието ще представи междинния прогрес в експертната част от работата по Визия за София и международен опит от водещи световни експерти, реализирали подобни  стратегически инициативи на три континента.


От САЩ в конференцията ще се включи Танър Дъдли, старши анализатор в една от най-влиятелните консултантски компании в градското планиране в света - HR&A Advisors, разработила проекти като дългосрочните стратегически планове за развитие на New York City - OneNYC and PlaNYC и Imagine Boston 2030 - първия мастърплан за Бостън от 50 години насам, който следва подобна на Визия за София методология, въвличайки мултидисциплинарни екипи, както и самите граждани да участват в справянето с най-големите предизвикателства и стратегическото планиране на развитието на града. Танър Дъдли е един от ключовите експерти в проекта за Бостън и специализира в анализите на финансови стратегии и икономически политики, насочени към реабилитация на общности и икономическо развитие. Опитът му е съсредоточен и в осигуряването на достъпно финансиране в жилищните политики и структурирането на публично-частни партньорства.


 


Специално за лекция в програмата на събитието пристига и Ориол Естела, главен координатор на стратегическия проект за развитие на Барселона 2025. Като лидер на Metropolitan Strategic Plan of Barcelona (PEMB), той реализира плана за градоустройствено развитие на града и ще сподели 30-годишния опит в сферата. Ориол Естела e икономист и географ и се занимава с икономическо и териториално развитие от 1994, първо като независим консултант, после към Регионалния съвет на Барселона, където първо става ръководител на Икономически стратегии за развитие, а после и главен координатор на Интегрирания стратегически план за Барселона, който създава и направлява стратегията за развитие на града до 2025.


В конференцията ще участва Зоар Шарон, който изпълнява длъжността Chief Knowledge Officer в община Тел Авив и води иновативния проект DigiTel - платформа за гражданско участие, която се фокусира върху умното взаимодействие с жителите чрез съвременни технологии. Това е персонализирана дигитална система за директна комуникация, която мотивира участието на гражданите в процеса и им предоставя информация за услугите в града, съобразени с техните интереси и точно местоположение. Благодарение Expo World Congress в Barcelona през 2014. Като един от първите хора на такава длъжност в света, Зоар Шарон печели редица награди в сферата си и днес отговаря за всички процеси, свързани с управление на знанието и дигитална трансформация в община Тел Авив. Той е също и дигитален лидер в националната програма Дигитален Израел, подпомагайки израелските общини в процесите на дигитална трансформация. Зоар Шарон идва в България с подкрепата на Посолството на Израел в България.на успеха на този проект Тел Авив печели отличието World’s Smartest City на Smart City.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

лъв