Свързани новини

20.10.2017 15:04

Курц: Искам нов политически стил

Видян 1638 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   „Искам нова политическа култура, нов политически стил“, заяви Себастиан Курц във Виена, след като получи мандат от президента Александър Фон дер Белен за формиране на ново правителство, предаде Агенция Фокус.


 „Искам правителство, което да има смелостта и стремежа да донесе реална промяна в Австрия“, добави той. 31-годишният Курц ще формира коалиция с крайнодясната Партия на свободата, което може да засили проблемите на ЕС.

Народната партия на Курц спечели парламентарните избори с 31,5% от гласовете, следвана от лявоцентристката Социалдемократическа партия с 26,9%. Евроскептичната партия на свободата застана на трето място с 26%.

Курц посочи, че ще „прослуша“ всички партии в близките дни преди да започне официалните преговори за формиране на коалиция.

В сряда председателят на Партията на свободата Хайнц-Кристиан Щрахе, най-потенциалният коалиционен партньор на Курц, заяви, че едно от условията за формирането на новото правителство е партията му да получи вътрешното министерство.

Той посочи, че иска границите на страната да бъда сигурни, „ислямизацията да бъде спряна“ и да се въведе „пряка демокрация“ швейцарски стил.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

козирог