Свързани новини

20.10.2017 12:31

ДОСТ: Разследваната фондация не ни е финансирала

Видян 1584 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Партия ДОСТ отрече предизборната й кампания да е била финансирана от фондация Асоциация Бату платформ чрез анонимен превод от турска банка, както твърди прокуратурата.


Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Окръжния съд в Кърджали иск за прекратяване дейността на сдружението „Асоциация Бату платформ“, което незаконно осигурило финансиране на партията на Лютви Местан с €100 000 от Турция. На 14.03.2017 г. фондацията е получила преводя от TURKKIYE VAKIFLAR BANKASI, без данни за субекта на преведената сума. Със същите средства били закупени хранителни продукти, разпределени в отделни пакети на обща стойност от по 30 лева, и раздадени на мюсюлманското население в 15 града.


Цацаров настоява пред съда, че е нарушение на Конституцията да се склоняват български граждани да гласуват чрез средства, получени анонимно от друга държава.


В отговор от пресцентъра на ДОСТ заявиха, че нямат никакви отношения с „Асоциация Бату платформ“, съобщи Дир.бг.


"Единствените хранителни продукти, чието раздаване бе спряно от полицията в Кърджали по време на предизборната кампания, са закупени със средства на ПП ДОСТ на стойност 8431,20 лева, съгласно надлежно издадена фактура № 0000000001/04.03.2017, доставчик ЛУКС 87 ЕООД – Кърджали.


Ако въпросната фондация е имала някаква дейност в България, то тази дейност няма отношение към партия ДОСТ. Партия ДОСТ не е имала никога никакви отношения с каквато и да е фондация, в това число и въпросната „Асоциация Бату платформ“ - обект на прокурорското разследване, видно от съобщението на Прокуратурата", се казва още в съобщението на партията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…