Свързани новини

19.10.2017 15:35

Каква заплаха сме, щом 1/2 от депутатите са в групата за приятелство с нас, пита ни Москва

Видян 1232 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Предизвиква съжаление фактът, че парламентът на България все пак одобри внесения от правителството доклад За състоянието на националната сигурност на Република България през 2016 г.", в който Русия е посочена като една от заплахите за страната, пише в официално становище от подчертано ниско ниво – департамента по печата на външното министерство  в Москва (не от министър Лавров, някой зам. или поне от говорителя Захарова).


 "Съдържащите се в него пасажи рязко противоречат на декларираните от сегашното правителство на Бойко Борисов да развива отношенията с Руската федерация в търговско-икономическата, енергийната и културно-хуманитарната сфера. Обърнахме внимание, че именно благодарение на незначителното мнозинство гласове на управляващата партия Граждани за европейско развитие на България (ГЕРБ) документът е бил утвърден", пише още в документа. "Подчертаваме, че определянето на нашата страна като заплаха по никакъв начин не отговаря на настроенията на местното население: според проведено наскоро от българска социологическа агенция проучване, 85% от запитаните не намират в руската външна политика никакъв риск за България. Откъде тогава се появяват такива пасажи? Ако са подсказани от западните партньори, то те явно се опитват да навредят на българо-руското многопланово взаимоизгодно сътрудничество", твърдят от Москва. "Учудващо е в парламент, в който почти половината депутати (116 от 240) влизат в Групата за приятелство с Русия (според сайта на българското НС в групата влизат 120 народни представители, бел. ред.). В частност, съпредседателят на тази група, депутатът от ГЕРБ К. Велчев (зам-председател на ПГ на ГЕРБ) е гласувал "за" приемането на доклада. Бихме искали да запитаме, г-н Велчев, Вие страхувате ли се от нас?", пише още в коментара с доста дебел намек.
"Русия има други представи за приятелството. Ако ще дружим, то трябва да е искрено", завършва документът, публикуван от руското външно министерство.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

водолей