Свързани новини

18.10.2017 16:34

Властта засекрети недовършената ограда с Турция

Видян 1459 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Правителството Борисов 3 засекрети оградата по границата с Турция, съобщава сайтът Гласове. Напомняме досега известното и писаното, че тя още не е довършена, остават 20 км., а струва вече 200 млн.лв. На днешното заседание на министрите е решено съоръжението вече да е обект от национално значение за сигурността. От правителството твърдят, че решението ще допринесе за опазване неприкосновеността на държавната граница и недопускане на случаи на изтичане на информация за способите и методите на опазване, както и оперативните възможности за охрана на границата, както и за подобряване на контрола за нерегламентирано преминаване на държавната граница и за превенция за осъществяване на незаконни дейности в близост до държавната граница.


Това на практика означава, че обществото няма да получава информация нито откъде минава, нито как се охранява границата, нито кои фирми строят оградата. Властта няма да дава и финансова информация за бизнесмените, чиито фирми строят съоръжението, за качеството на строителството, цената на километър и прочие. Когато даден обект е от национално значение за сигурността на страната е забранено и снимането му.


Интерес представлява формулировката на правителството: за недопускане на случаи на изтичане на информация за начините и методите на опазване, както и оперативните възможности за охрана на границата. Тя съвпада с мотивите на вицепремиера Валери Симеонво за сигнала в прокуратурата срещу депутатката от БСП Елена Йончева, която през лятото изнесе трвожна информация за качеството на строителството и състоянието на съоръжението. Преди няколко дни прокуратурата отказа да образува проверка по сигнала.


Гриф строго секретно е любимият способ на всякакви служби по света за прикриване на съмнителни действия. За оградата по българо-турската граница, която в България вече всеки знае къде е, има хиляди снимки, и не е прескочена само от този, който не е искал.


Това е поредният скандал свързан с оградата по границата с южната ни съседка. 19’ вече писа как 20 километра от нея стоят все още непостроени, а цената за изграждането на съоръжението бе вдигана многократно и практически километър ограда струва вече, колкото километър магистрала. 19’ припомня вече писаното, че според изчисленията на бизнесмена Васил Василев от парите за построяването на оградата на границата с Турция ще бъдат откраднати поне 110 милиона лева.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

везни