Свързани новини

16.10.2017 09:59

Австрия с най-млад премиер в Европа

Видян 1336 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Човекът, който обяви, че Австрия е против влизането на България в Шенген и в кампанията си подчерта, че ще отнема права на българите, живеещи в родината му, а те са около 100 000, е бъдещият канцлер след изборите в страната.
 Австрийската народна партия начело с Курц се нарежда убедително на първо място с 31,7 процента от гласовете, което е повече със 7,7 процента в сравнение с изборите през 2013 година.

Второто място заема Австрийската социалдемократическа партия която спечели 26,9 процента и повтаря резултата от миналите избори.

На трето място остава Австрийската партия на свободата с 26 процента, което е с 5,5 процента повече в сравнение с 2013 г.

Партия НЕОС получава 5,1 процента от гласовете - с 0,2 по-добър резултат от миналите избори.

Листа Петер Пилц, нова формация, отцепила се от Партията на зелените само преди няколко месеца, печели 4,3 процента от гласовете на избирателите и е нова парламентарна фракция.

Голямата изненада на тазгодишните избори е загубата на Партията на зелените, която получи 3,9 процента и не успя да прескочи четирипроцентната бариера.

Поради извънредно големия брой изборни карти, чието преброяване ще трае до четвъртък, все още не е ясно дали Зелените все пак ще влязат в парламента и как ще се разпределят окончателните изборни проценти.

   В бъдещия парламент 183-те депутатски места най-вероятно ще се разпределят както следва: Австрийска народна партия - 62 , Австрийска социалдемократическа партия 53, Австрийска партия на свободата - 50, НЕОС - 10, Листа Петер Пилц - 8 мандата.


  Курц начело на Австрия не е добра новина за канцлера Меркел. Причината е, че 31-годишният гелосан политик вижда себе си като лидер на Вишеградската четворка, която Виена да оглави, тъй като именно тя е многовековната метрополия на своите бивши колонии Чехия, Словакия и Унгария и на част от Полша. Повод за това са неговите крайни позиции по темата с мигрантите, но причините са големите амбиции на младото момче за велика Австрия. Той работи по въпроса от месеци, както 19’ вече писа.
Виенска петица, вместо Вишеградска четворка, ще бъде по-голяма и много по-силна опозиция на Германия в ЕС, отколкото досегашната групировка на бившите соцдържави. До момента Австрия се комбинираше с другата федерация и с Холандия под ръководството на соцпремиерите Файман и Керн.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак