Свързани новини

13.10.2017 16:28

Цветанов представи влиянието на фалшивите новини в предизборните кампании

Видян 1957 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов представи влиянието на фалшивите новини по време на предизборните кампании в България. Това стана по време на негова лекция в рамките на дискусията „Опасностите на измамите и манипулациите по време на избори чрез интернет“.


Форумът се проведе в централата на фондация „Конрад Аденауер“ в Берлин. В него взеха участие и представители на Християн-демократическия съюз (ХДС), които са участвали в организацията и провеждането на предизборната кампания в Германия. По време на дискусията стана ясно, че има голямо припокриване на начините и подходите за реализиране на фалшивите новини в България и Германия. Последната тенденция в тази посока е използването на социалните мрежи по време на предизборни кампании за пускането на дадена фалшива новина, очерняща политическия опонент, която след това се подема от различни сайтове и електронни медии, докато достигне и до останалите. Друг извод от наблюдаваните тенденции е, че в повечето от случаите зад реализирането на фалшивите новини стоят различни икономически и политически интереси.


    Представителите на „Конрад Аденауер“ и ХДС проявиха изключителен интерес към констатациите в презентацията на Цветан Цветанов. Техни представители също споделиха виждания по темата с влиянието на фалшивите новини върху изкривяването на резултатите по време на предизборни кампании. Констатирано беше още, че след предизборните кампании, подходът за дискредитиране на политическия опонент продължава да се използва, но вече за компрометиране или критикуване на успешни управленски политики на новото управление. Основната цел тогава е отклоняването на общественото мнение от успехите на управляващите и от актуалните теми.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

везни

Приятелските чувства ще надделеят над любовните

Приятелските чувства ще надделеят над любовните и