Свързани новини

13.10.2017 13:07

Учителка е родилката на удушеното бебе в багажник

Видян 1391 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      34-годишната учителка Венелина Петкова от ОУ "Климент Охридски" в Горна Оряховица е родилката от парка. Бебето й е открито удушено в багажника на семейната кола.
Вчера в 18.20 часа в Районното управление на полицията в железничарския град е получен сигнал от местната болница за приета родилка без бебе. Гинеколозите съобщили, че жената е родила същия ден. Криминалистите са започнали разследване, като малко по-късно пред хранителен магазин е установен съпругът на родилката, а в багажника на семейния автомобил е намерено тялото на новородено момченце. Аутопсията показала, че то е родено живо, а след това е удушено с ръце.

Родилката Венелина Петкова е учителка в Основно училище „Климент Охридски“ в Горна Оряховица, съобщи „Труд“. Тя е приета в болницата с обилен кръвоизлив. С пациентката се заела дежурната лекарка д-р Димитринка Димитрова.

„Още при прегледа установих, че има раждане. Жената обаче твърдеше, че не е била бременна и не е раждала. Направен и бе видеозон и ясно се видяха остатъци от плацента и че виси пъпна връв. Категорично бе, че се касае за раждане на доносено дете. Тя обаче продължи да настоява, че не е родила и се наложи да уведомим полицията. Бебе в болницата не сме виждали и не знаем къде и как е родила. Това ще изясняват прокуратурата и полицията“, коментира д-р Димитрова.

Венелина Петкова е настанена в акушеро-гинекологичното отделение, а пред вратата на болничната стая й дежурят полицаи.

Когато криминалистите попитали 34-годишната учителка какво е станало с детето, горнооряховката разказала, че е родила в парк мъртво бебе, а след това е сложила трупа му в чанта, която е в багажника на колата. Предполага се, че е имала намерение да зарови на тайно място безжизненото тяло на момченцето.

Учителката твърдяла още, че съпругът й не знае за бебето. Семейството имало три други момчета. Четвъртото обаче се оказало нежелано и майката казала, че е крила от близките си, че носи дете. И понеже била пълничка, никой не заподозрял, че е бременна. Освен това до последно тя ходела на работа.

По случая е започнато досъдебно производство за убийство, извършено от майка върху рожба във време на раждане или веднага след него. То е под наблюдението на Районната прокуратура в Горна Оряховица. Работата по изясняване на случая продължава.

Съпругът на Петкова тепърва ще бъде разпитван. Разпоредени са и множество експертизи.


Източник: Дир.бг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!