Свързани новини

12.10.2017 14:40

Булгартрансгаз харчи 2 пъти повече при 15% по-малко пренесен газ

Видян 1936 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Булгартрансгаз нашумя покрай Кумгейт, тъй като ръководството на фирмата е изпълнено със синове, съпруги, кумове и съученици на депутати от ГЕРБ като Делян Добрев, Снежана Дукова и Александър Ненков, чиято майка е шеф на КЗК, а татко му е конституционен съдия. Досега по искане на премиера оттам подадоха оставки съпругата на Ненков, който е кум на шефа на фирмата Георги Гегов, син на директора по Костово време Кирил Гегов,  както и съпругът на медийния съветник на министър председателя Севделина Арнаудова – Делян Димитров, близък приятел на депутата Делян Добрев, чийто кум е Бойко Борисов и който по информация на в. Сега остава обаче в борда на държавното предприятие Съобщително строителство и въстановяване към Министерството на транспорта.


В тази хубава компания разходите на Булгартрансгаз са се удвоили от 60,5 млн. на 122,4 млн. лв. Което е оригинално на фона на намалялото с близо 15% - от 20,9 млрд. на 18 млрд.куб.м количество пренесен газ, а таксите за него са приходът на дружеството. На тази база от КЕВР се искат непрестанни увеличения на цените на тока и парното ни. Последно топлинната енергия скочи с 22% преди няколко месеца, което ще усетим, щом дойдат първите сметки за парно, за да ни зарадват за Коледа.


На целия този фон Булгартрансгаз пръска пари за много и прескъпи поръчки за невероятните 189 млн.лв., все на близки фирми. Отчайващ пример е т.нар. газов хъб Балкан, на който само т.нар. предпроектно проучване ще глътне 40 млн.лв. според обявения търг. Какво ще разпределя хъбът, след като от 2019 г., до която остава малко повече от година, с пускането на Турски поток България спира да бъде транзитна страна и вместо да продава, ще купува от съседката си газ и вместо да взема от нея, ще й дава транзитни такси?




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви