Свързани новини

10.10.2017 09:50

Ердоган: Регионът Санджак е мост на приятелство със Сърбия

Видян 1739 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Сътрудничеството между Сърбия и Турция е от ключово значение за мира, стабилността и просперитета на Балканите, но и на цяла Европа. Това заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който е на двудневно официално посещение в Сърбия, предава Радио-телевизија Србије (РТС).


„Няма съмнение, че сътрудничеството е неизбежно поради геополитическото положение на двете страни. Турция и Сърбия са две ключови държави на Балканите. Турция е ключът към мира и стабилността, а Сърбия, която има мултиетническа, мултикултурна и динамична среда, е в състояние да проправи пътя на региона, да запази стабилността, мира и благоденствието на Балканите и на цяла Европа, а сътрудничеството между Турция и Сърбия е от решаващо значение", подчерта Ердоган, предаде Агенция Фокус.


Турският президент отбеляза, че Белград и Анкара имат различни позиции по редица въпроси, но те не са пречка за сътрудничество. Той подчерта, че „регионът Санджак“ (Южна Сърбия) продължава да бъде „мост на приятелство“, който свързва двете държави.


Ердоган обясни, че страните работят главно за задълбочаване на икономическия растеж, уверявайки, че Турция следи отблизо икономическите реформи в Сърбия и се стреми да я подкрепи в усилията й за икономическо развитие.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и