Свързани новини

06.10.2017 13:20

43%: КНДР вероятно ще ползва ядрено оръжие

Видян 1801 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

43% от анкетираните в експресен сондаж на „Gallup International“ вярват, че е вероятно Северна Корея да достигне в действията си до използване на ядрено оръжие, а 46% са на обратното мнение. Това показват данни от експресен сондаж на „Gallup International“, който отразява мнението на повече от 1 милиард души от световното население (Австралия, Австрия, България, Великобритания, Виетнам, Германия, Италия, Пакистан, Русия, САЩ, Франция, Хонконг, Южна Корея и Япония).


Сондажът сочи, че всеки десети смята употребата на ядрено оръжие за „много вероятна“. Страните, където тези опасения са най-високи, включват Пакистан (с дял от 51% смятащи, че употребата на ядрено оръжие от страна на КНДР е вероятна), Австрия (49%), Австралия (48%), Германия (48%), Великобритания и САЩ (по 46%). Япония (45%) е значително по-обезпокоена от съседната на Пхенян Южна Корея (35%). Най-ниски нива на тревожност се отчитат в Русия (23%) и България (36%). В страната, която е под най-голям пряк риск - Южна Корея - общото съотношение между „вероятно е“ и „не е вероятно“ е 1:2 в полза на „не е вероятно“.


Проучването показва, че мирното дипломатическо решение на кризата в Северна Корея е преобладаващо предпочитано пред военно решение - средно над 3/4 от анкетираните предпочитат на дипломацията да се даде още време. Дипломатическо решение е почти единодушното предпочитание в Русия (96%), докато Пакистан и Япония показват еднакви дялове - 51% подкрепят дипломатическото решение, 49% - военните действия. Всеки трети (34%) в Южна Корея предпочита военната опция, а дипломацията събира подкрепа от 66%.


При експресния сондаж на „Gallup International“ са интервюирани общо 17 107 души в 14 държави в световен мащаб. Във всяка страна е реализирана представителна извадка от мъже и жени: „лице в лице“ (1 страна; 1500 души), по телефон (4 страни; 3988 души), онлайн (8 страни; 9 822 души) или чрез смс метод (1 страна - 1797 души). Теренната работа в различните страни е проведена от 20 септември до 1 октомври 2017 г. Данните са претеглени за всяка страна.


 Източник: Фокус



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог