01/02

Свързани новини

04.10.2017 14:20

Здравният министър на прокурор за нарушения

Видян 3815 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Още не заглъхнали и отзвучали скандалите, кръстени от обществото като Суджукгейт, Кумгейт и т.н., стана ясно, че нова бомба, сготвена от управляващите ще взриви гражданското недоволство. На път е пореден огромен скандал с човек на ГЕРБ. Здравният министър проф. Николай Петров, който бе предложен за такъв от Бойко Борисов в третото му правителство, е вече клиент на Военната прокуратура, разкрива сайтът Афера.


Става въпрос за одитен доклад, доказващ серия нарушения предимно с обществени поръчки във ВМА за периода 1 юни 2014 година – 31 януари 2017 година, когато шеф на академията бе настоящият здравен министър проф.Петров. Гафовете на министъра са събрани в цели 51 страници, твърди сайтът, който разполага с копие от рапорта. В края му е направена препоръка да се изпрати до АДФИ и до Военно-окръжна прокуратура.


Според сайта, одитния доклад е вече в прокуратурата и е бил изпратен там от Министерството на отбраната. Ще бъдат ли прикрити нарушенията, или ръководството на ВМА, респективно ексшефът на ВМА проф. Николай Петров, ще отговарят за тях според закона, предстои да видим.


Припомняме, че още в началото на годината, през февруари Флагман (сайт на съпругата на депутат от коалицията ГЕРБ-ОП) публикува сигнал за нередности, правени от министър Петров като шеф на ВМА със санаториума в Поморие, който уж трябвало да бъде закрит, ама изписали тонове гориво за него.


Публична тайна е, че професорът е близък с президента Росен Плевнелиев, който го направи служебен министър, като преди това специално заради него беше направена поправка в ЗОВСРБ, действащ военнослужещ да може да заема пост в политически кабинет.


19 минути припомня също така, че преди време сайтът Топскандал разкри сложна схема от роднино-приятелски кръгове покрай сегашния здравен министър:


„Главната сестра на ВМА, г-жа Дякова не е случайна.


Тя е съпруга на съветника по сигурност и отбрана на бившия президент, а и на настоящия бр.ген. Дачо Дяков, който е роднина на бившия военен министър от първото правителство на ГЕРБ Аню Ангелов и съвипускник на Цветан Цветанов. Дъщерята на ген.Петров още на 21 год. от пиар на Петър Москов, здравен министър в ББ2, се превърна в сивия кардинал на Министерство на здравеопазването, като стана началник кабинет на Москов”, пише сайтът.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.