Свързани новини

03.10.2017 09:30

Караянчева: Отиваме към гражданска война

Видян 1386 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Парламентът не може да бъде озаптен, когато той не говори, демокрацията не работи и отиваме към следваща стъпка - гражданска война. Това каза зам.-председателят на Народното събрание и депутат от ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия във връзка с думите на президента Румен Радев, че щом ГЕРБ искат битка с него, ще я получат.


"Парламентът е място за говорене, в парламента трябва да им хора, които да изказват мнението за своите избиратели. Няма как някой да ни забранява да говорим. Какво значи думата "озаптете"? Не може да бъде озаптен българският парламент, българският парламентарист. Ние сме представители от ПП ГЕРБ на над 1,1 млн. български избиратели и това значи, че тези избиратели трябва да млъкнат. Значи, че аз като народен представител от моя район нямам право да кажа какво мислят моите избиратели в парламента. Когато парламентът не говори, демокрацията не работи. Тогава отиваме в следваща стъпка - гражданска война", коментира Караянчева.


Попитана какво точно има предвид с употребата на думата гражданска война тя отговори: "Когато демокрацията не работи, започва противопоставяне, започва гонение на тези, които говорят демократично. Може би не е гражданска война, а започва да става едно настървение, една завеса на мненията. Не дават възможност на хората да се изкажат - къде се намираме ние".


"Когато не се работи, когато не работят институциите, когато не работи демокрацията, тогава вече отиваме в една друга хипотеза. Никой няма право да забранява на парламента да говори. Там в момента се срещат мнения, гледни точки. Аз разбирам, че президентът е военен, но той трябваше със своята униформа да остави в гардероба си тази невъзможност да чуеш чуждото мнение, защото разбирате, че в армията, когато си във висок чин говориш повече ти, отколкото другите", каза още тя.


"Нима той иска онзи парламент от преди '89-та година, когато идваха депутатите един път на 6 месеца, гласуваха по час и половина, отиваха купуваха продукти от магазините и всичко беше наред, защото си носеха продуктите в провинцията и разказваха какво се е случило. Не. Сега е демокрация - сега всеки има право да говори", коментира зам.-председателят на парламента.


"Какво значи беквокали. Беквокалите са хора, които пеят много добре, защото ако не пеят добре, могат да провалят основния изпълнител. Това обида ли е или комплимент към нас. Не мога да разбера. Може би трябва малко повече да ни обясни президентът. Беквокал е примерно Азис на Мариана Попова, която пее на "Евровизия" и ако президентът не знае кой е Азис, нека да попита първата дама - тя ще му разкаже, защото наскоро чух, че тя му е фенка", каза още Цвета Караянчева.


Тя заяви, че никой няма право да затваря устата на българския парламент. "Г-н Радев е президент на всички български граждани и ние сме го приели като такъв. Никой няма право да разделя партиите, той трябва да намери допирните точки между партиите. Как ще проведе КСНС, как ще се случат нещата там? Как ще разговаря с ГЕРБ, след като вече ни обяви като хора, които трябва да бъдат озаптени. Аз мисля, че той залита малко в реториката на БСП и това не бива", добави зам.-председателят на парламента.


Караянчева заяви, че ГЕРБ искат да говорят с президента. "Президентът е и наш президент, не само на БСП. Думата импийчмънт никога не е споменавана. Ние искаме да водим диалог с президента. Аз казвам това е моят президент, но искам и аз да бъда неговия гражданин на България. Той трябва да бъде еднакво равен на всички, не може да припява на БСП.", отбеляза тя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

везни