Свързани новини

30.09.2017 10:54

Охранителят на инкасото проговори за обира

Видян 1674 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


   Успях да затворя вратата на касата, обаче отвън има още една врата, нея не посмях да я затворя, защото може би ако бях затворил, щеше да има последствия. Това заяви Желчо Жечев, един от охранителите на инкасо автомобилът, нападнат от въоръжени мъже в "Овча купел" пред Нова телевизия. Откраднатата сума е между 300 000 и 400 000 лева.


Минути преди края на работния ден Желчо и колегата му Валентин паркират пред трезора в „Овча купел", за да оставят последната пратка. Не забелязват нищо необичайно.


„Отидох да отворя вратата на автомобила и на касата, за да взема парите. В момента, в който отворих, чух, че идва автомобил. Погледнах наляво и видях, че той спря зад нас. В момента, в който спря, вратите се отвориха и слязоха двама души с маски и бронежилетки", разказа Желчо Желев.


Единият от маскираните насочил автомата си към Желчо. „Успях да затворя вратата на касата, обаче отвън има още една врата, нея не посмях да я затворя, защото може би ако бях затворил, щеше да има последствия", обясни Желчо. Мъжът с автомата ударил по главата и го накарал да легне на земята.


„Очаквах,че всеки момент може да стреля", призна Желчо. Докато Желчо лежи на земята, колегата му Валентин е свален с удар от шофьорското място на инкасо колата и също е проснат по очи. „При падането се е ударил в бордюра", разказа Желчо Желев. За по-малко от минута крадците си тръгват с между 300 000 и 400 000 лева.


Желчо е пенсиониран пожарникар. Охранява инкасо от половин година. Трудно намерил работата, защото е на 59 години. Плащат му по 1000 лева на месец. След грабежа шефовете му са решили да поощрят него и колегата му с награда от 500 лева.




Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева