Свързани новини

30.09.2017 09:09

Главният секретар на президента: Няма изтичане на информация в президентството

Видян 1538 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Няма нерегламентиран достъп до класифицирана информация в президентството. Това е поредният кьорфишек, хвърлен от един човек, който излъга безцеремонно пред цялото общество и на когото сега властта се кани да повери нашето общо минало. Това заяви пред БНТ главният секретар на президентската администрация Димитър Стоянов по повод твърдението на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров, че началникът на кабинета на президента Иво Христов е имал достъп до секретна шифрограма на посолството в САЩ без да има достъп до класифицирана информация.

 

„Няма теч на класифицирана информация. Абсолютно точно се спазва законът. Аз съм организаторът на този процес в президентството и се занимавам с класифицирана информация от 1986 г. Бил съм началник на щаба на ВВС и цялата класифицирана информация е минавала през мен. Нали не очаквате, че ще направя такъв гаф“, бе категоричен Стоянов.

 

Той обясни, че това е проверимо от техническа гледна точка, тъй като достъпът до класифицирана информация се удостоверява чрез подпис. "Няма подпис на господин Иво Христов под секретни документи", заяви главният секретар на президента.

 

Според Стоянов фактът, че началникът на кабинета на президента няма достъп до класифицирана информация, не представлява никакъв проблем за националната сигурност.

 

"Цялата класифицирана информация минава през мен. Решенията, свързани с достъпа до класифицирана информация, се взимат от мен, затова сме екип. Гарантирам, че тази грама, която беше получена на 26 февруари, сме я чели двама човека - аз и президентът", каза Димитър Стоянов.

 

Той обясни непрекъснатите атаки срещу президентския екип с притеснението на управляващите от високия рейтинг на президента. Припомни и данните от социологическо проучване, според което 70 процента от българите подкрепят идеята президентът Радев да назначава председателя на антикорупционния орган. "Това явно също ги е подразнило", коментира главният секретар.

 

Стоянов обясни, че поддържаното напрежение около институцията отнема прекалено много време и енергия на екипа, който трябва постоянно да опровергава неверни твърдения и да доказва истината. „Това ни пречи да извършваме основната си дейност, което явно е целта на атаките. Няма как 20 човека от президентския екип да свършат работата на цялата администрация в държавата“, коментира той.

 

Според главния секретар на президента въпросът с избора на нов изтребител е технико-политически. Военните си казаха мнението, но явно то не удовлетворява политическото ръководство, смята той.

 

"При нас политическото ръководство очаква военната екпертиза да излезе с политическо предложение", обясни той.




Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

телец

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната, но