Свързани новини

29.09.2017 17:03

Работниците от Емко на бунт пред МС в понеделник

Видян 1879 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Работниците от военния завод Емко в Трявна се събраха на протест в защита на работните места. Те поискаха лицензът на дружеството да бъде върнат и да продължат нормално да работят, съобщи БНР.

Протестът, в който взеха участие над 300 работници и служители на оръжейното предприятие,  завърши с решение за нов протест пред Министерския съвет в понеделник. Плакатите на протестиращите гласяха:  "Върнете ни завода" и "Не ни оставяйте без работа".  

Според протестиращите, проверките на завода са тенденциозни и с тях държавата упражнява рекет спрямо "Емко", а целта е да унищожи предприятието. Работниците поискаха да бъде спазено обещаното връщане на лиценза на 6 октомври и да продължат да работят. Настояването им подкрепиха техни колеги от Монтана, както и от "Дунарит"-Русе.



В отворено писмо до медиите организаторите на протеста се оплакаха от непрестанните проверки, които според тях са организирани на високо държавно ниво и целят унищожението на „Емко“, конфискуването и разпродаването на продукцията. Това е четвъртият митинг от началото на протестите. Заетите във военното производство са недоволни от действията на държавните органи, които, според тях, са организирани и репресивни. 

"За да спре атаката на държавната машина срещу нас, да се възстанови лицензът ни за външнотърговска дейност, да се възстанови действието на законно сключени и изпълнени към момента договори за реализация на нашата продукция, и да спрат лъжите на министъра на икономиката по отношение съдбата на работещите във фирма „Емко“", заяви директорът на предприятието  Славчо Дениев.

Недоволните се заканват, че ще продължат с протестите, докато исканията им не бъдат изпълнени.


Снимка: Иван Стоименов




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес може да се чувствате раздвоени между различни интереси и задачи

Днес може да се чувствате раздвоени между различни