Свързани новини

29.09.2017 15:45

Премиерът: Резултати по Е-правителство през 2018 г.

Видян 1911 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Това, което правим с електронното правителство, промените на законите, премахването на административните тежести, дигитализацията – всички тези мерки ще дадат резултати още следващата година. Това коментира министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти в Талин, където участва в Среща на върха в областта на цифровите технологии. По думите му Естония, която организира форума днес, е добър пример в тази сфера, съобщиха от правителствената информационна служба.


На въпрос за общата европейска отбрана премиерът Борисов отбеляза, че това е добра стъпка за България. „Преди няколко месеца, когато заговорихме за обща европейска отбрана, беше като ерес, а сега вече френският президент говори за общи европейски сили. Постепенно в Европа се разбира, че никой не би ни мислил повече доброто от самите нас и че ако ние самите не се пазим и не се мобилизираме да го правим като обща европейска сила, ще бъдем лесна плячка“, каза министър-председателят. Той обърна внимание на военната индустрия в ЕС, където могат да се кооперират високите технологии и възможностите, които включително България има – и в корабостроителното дело, и в производството на сухопътни машини, и в тяхната реновация.


„Газовият ни хъб става много важен за Европа“, добави премиерът Борисов. По думите му България трябва да поеме търговията на газ от юга на европейския газов хъб „Балкан“. Според Борисов е нужна и повече гъвкавост при взимането на финансови, икономически, енергийни и други решения в Европа.


По отношение на Шенген и еврозоната, българският министър-председател изтъкна, че страната ни е покрила всички параметри, тези въпроси трябва да бъдат изговорени с всички и да се постигне консенсус. „По критерии България е най-надеждната граница на Шенген, финансово-икономическите ни показатели са пример, борбата с контрабандата и корупцията също“, каза Борисов. Той изтъкна ръста на икономиката, стабилния фискален резерв, нулевата инфлация, ниската безработица. „Трябва да продължим да си вършим работата в България“, категоричен беше премиерът.


Министър-председателят Борисов изрази очакване всички негови колеги да приемат поканата да участват в Срещата на върха в София на тема „Западни Балкани“, която ще се проведе в рамките на българското председателство на Съвета на ЕС догодина.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби