Свързани новини

29.09.2017 14:19

Скандална поръчка на Ангелкова отива на прокурор

Видян 3058 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Обществена поръчка на министъра на туризма е предадена в прокуратурата с данни за нарушения и съмнения за безстопанственост.


След четиридневна обява Николина Ангелкова подписва договор с единствения неотстранен участник и със сериозни процедурни нарушения, показва разследване на Антикорупционния фонд.


Обществена поръчка на Министерството на туризма за изработване на рекламни видеоклипове за 43 680 лева беше предадена в прокуратурата с данни за сериозни процедурни нарушения. Договорът, подписан от министър Ангелкова, е с единствения неотстранен участник в наддаването, а пълната информация относно изискванията на поръчката е била публична едва четири дни вместо минималния седемдневен срок.


"Законът за обществени поръчки поставя императивно изискване за публикуване на техническите изсквания заедно с офертата, независимо че става дума за малка обществена поръчка с облекчен режим. В такъв случай възложителят е следвало да удължи срока, което не е било изпълнено", посочва правният анализ на Антикорупционния фонд.


В процедурата са участвали общо четирима участници, трима от които са отстранени от комисията с различни основания. Самата комисия, видно от публикуваните протоколи, е била назначена със заповед на министъра от 31 юли т.г., тоест три дни след изтичане на срока за подаване на оферти.


Сериозно процедурно нарушение има и в самия договор за възлагане на поръчката, тъй като не е налице изискваното от закона решение на самия министър за определяне на спечелилия изпълнител след проведената процедура. Липсата на окончателно решение е сериозен пропуск, тъй като означава неприключена процедура по възлагане на поръчката, което от своя страна е задължително условие за подписване на договор. Решение на министъра за окончателен избор на изпълнител обаче липсва както като правно основание за подписания на 21 август 2017г. договор, така и като задължителна публикация в профила на купувача в интернет. "Сключване на договор без правно основание при изразходване на публични средства представлява безстопанственост", се казва в изпратеното до прокуратурата правно становище на фонда.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева