Свързани новини

29.09.2017 13:24

Каракачанов: Около 2-3 млн. лв. дължи Емко на МО

Видян 1280 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За някои от складовете „Емко“ не плаща наем на Министерството на отбраната от 2009 година. Това каза пред журналисти в Народното събрание вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, предаде Фокус.


 „Сумата според различни изчисления, в зависимост дали се изчислява главницата или лихвите. Главницата е над 1,2 млн. със лихвите може би отива на сума от 2-3 млн. лева“, обясни той и допълни, че има 11 или 12 заведени дела от Министерството на отбраната.


 „Има и други дружества, които са със задължения, 3- 4 са. Проблемът е един и същ - купуват военна продукция, но нямат лицензирани складове, в които да я съхраняват“, посочи Красимир Каракачанов. „Даваме им срок от 6 месеца, след който трябва да изнесат продукцията от складовете на Министерството на отбраната, те обаче няма къде да я сложат и продължават да я държат“, коментира министърът.


 „Плащаме охрана, ток и всякакви други екстри. Те на практика използват складовете ни на готово, без да заплащат наем или такса за това“, уточни Красимир Каракачанов.


 „Тази порочна практика може да бъде прекратена ако имоти на Министерството на отбраната, които са с отпаднала необходимост и са били складови бази, бъдат продадени на подобни фирми. Те да си ги ремонтират и лицензират. Или същите тези фирми да си закупят терени и да си изградят складове“, поясни той.


„Повечето фирми са гледали да вземат продукция за бърза печалба, а не да инвестират, да си направят складова база и да спазват нормите и закона. Оттам произлязоха и част от проблемите на „Емко““, каза още министър Каракачанов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

козирог