Свързани новини

29.09.2017 13:40

Ердоган: Турция и Русия подкрепят целостта на Ирак и Сирия

Видян 1481 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви след срещата си със своя руски колега Владимир Путин, че двете страни заедно подкрепят териториалната цялост на Ирак и на Сирия, предаде ТАСС.

„Ние заедно с Русия подкрепяме териториалната цялост на Ирак и на Сирия. Турция ще продължи тясното си сътрудничество с Русия за постигането на политическо разрешение на кризата в Сирия“, отбеляза Ердоган.


  Освен това той заяви, че е необходимо „да не се позволява на правителството на Иракски Кюрдистан да допусне още по-сериозни грешки“.

  Референдумът за независимостта на Иракски Кюрдистан, срещу който категорично се обявиха правителствата на Ирак и на редица други страни, сред които Иран и Турция, премина на 25 септември. Кюрдската висша независима избирателна комисия обяви, че повече от 90% от избирателите, гласували на референдума, са се изказали в полза на отделянето от Ирак.

Във връзка със създаването на зоните за деескалация в Сирия Путин заяви, че те са станали пролог за начало на прекратяването на бойните действия в страната, предаде Фокус.

„Фактически са създадени необходимите условия за прекратяването на братоубийствената война в Сирия, окончателното унищожаване на терористите и завръщането на сирийците към мирен живот на родните им места“, заяви руският президент. Путин съобщи, че по време на срещата си двамата са потвърдили готовността си да продължат работата по зоните на деескалация в Сирия.

„Потвърдена е готовността да се следват достигнатите през септември в Астана окончателни договорености по създаването на четири зони за деескалация, в това число в най-голямата от тях в провинцията Идлиб“, съобщи той.

Президентът напомни, че инициативата за създаването на зоните на деескалация в Сирия е била издигната през май. „Трябва да се признае, че работата по реализацията на дадената идея бе нелесна, както за въвлечените в сирийския конфликт страни, така и за страните-гаранти от астанийския процес – Русия, Турция и Иран“, подчерта той. Според него „въпреки трудностите, на нас все пак ни се отдаде да постигнем положителен резултат“.

Според Путин постигнатите резултати за създаването на зоните „са абсолютно принципна работа, която е важна не само за сирийския народ, не само за региона, но и за целия свят“. „Ние създаваме условия за завръщането на бежанците, завръщането им у дома, което е принципно важно“, подчерта той.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева

Може би ще ви се наложи да поработите допълнително

Може би ще ви се наложи да поработите допълнително. Във