Свързани новини

28.09.2017 16:29

2018: Ремонтират Графа, Скобелев, около храм-паметника

Видян 1440 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„През последните години работим изключително интензивно. Столичната община изпълнява мащабна инвестиционна програма. Възстановихме 153 моста, построихме близо 90 детски градини, 3 училища. Строителството и ремонтите се извършват в милионен град, който не може да спре да функционира и това е голямо предизвикателство. Безкомпромисни сме към всяко необосновано забавяне в изпълнението и некачествено свършена работа”, каза на среща със строителния бизнес кметът Фандъкова.


 „Очаквам Българската строителна камара да бъде наш партньор в борбата ни за по-качествено строителство в града. Очаквам качествена работа и отговорност. В София на строителни обекти работят:  само по 3-тата линия на метрото главни изпълнители са 12 различни строителни фирми и над 30 са подизпълнители и доставчици на материали и оборудване, в зоните за поддръжка и по улчните ремонтите действат 10. Процедурите за избор на изпълнител са публични, договорите са ни строги”, добави тя.



Кметът представи основните инфраструктурни проекти за 2018 г.: третия лъч на метрото, реконструкцията на трасето по бул. Цар Борис Трети, за което ще бъдат закупени и 13 нови трамвая.


„Изключително важен в инвестиционната ни програма е ремонтът на бул. Скобелев от Петте кьошета до бул. Витоша. За следващата година се планират и възстановяването и обновяването на двете централни зони – ул. Граф Игнатиев, която ще започне, след като процедурата е завършена и времето позволи. И зоната около храма Свети Александър Невски, която се планира след приключване на председателството на България на Съвета на ЕС. Тези проекти защитихме със средства по оперативна програма Региони в растеж. Нашата цел е да възстановим и да запазим историческия център на града”, каза Фандъкова.


„През 2018 г. очакваме да започне и строителството на участъка от Южната дъга от Младост 4 до автомагистрала Тракия. Работим и по проекта за участъка от Западната дъга – от бул. България до кръговото кръстовище на автомагистрала Люлин. Заедно с АПИ обсъждахме различните варианти за кръстовището на бул. Цар Борис III и Околовръстния път”, завърши кметът на София.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей