Свързани новини

28.09.2017 11:11

БСП: Да се създаде Институт за национална памет за дейността на ДС

Видян 1352 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Предлагаме да бъде създаден Институт за национална памет, в който да попаднат всички активни единици от дейността на Държавна сигурност и разузнавателните управления на Българската народна армия. Това каза на брифинг в Народното събрание зам.-председателят на ПГ на БСП Жельо Бойчев, предаде Фокус.


  „Внесохме Законопроект за активите на документите на Държавна сигурност и на разузнавателните служби на Българската народна армия“, посочи той.


  „Искаме да преустановим практиката, която се наложи в последните години, избирателно да бъдат обявявани за принадлежност едни или други лица. Това се случваше особено преди избори“, коментира Жельо Бойчев.


   По думите му това не е довело до никакъв резултат в търсене на истината за реалната дейност на ДС. „Народните представители от БСП искаме, създавайки този Институт за национална памет, да гарантираме възможност знанието и информацията, която съдържа активите на ДС да бъде обект на анализ от изследователи и историци“, обясни зам.-председателят на ПГ на БСП.


   „Същевременно да бъде дадена възможност да се прави проверка за принадлежност, но да се оставят изследователите да работят с тези документи“, коментира той. „Искаме да говорим за бъдещето на страната си, а не непрекъснато да се връщаме в миналото“, заяви Жельо Бойчев.


 „Досегашната дейност на Комисията по досиета доказа, че тя се използва за чертане на разделителни линии и насаждане на омраза в българското общество. Искаме да сложим край на това“, каза още той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни дейности

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни