Свързани новини

26.09.2017 10:35

Цветанов: Няма договорки при избора на ВСС!

Видян 1226 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Няма договорки при избора на ВСС. Няма нищо нагласено! Изборът бе по нови правила, което дава нова устойчивост и стабилност, заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в студиото на БТВ. Той припомни, че изборът на ВСС с квалифицирано мнозинство е станал по нови правила, утвърдени от Венецианската комисия. Цветанов посочи промените в законите и попита винаги ли ще бъдат укорявани, каквото и да направят.


Цветанов защити депутатката от ГЕРБ Снежана Дукова, като заяви, че тя не е подавала знаци как да се гласува. Дала е знак, че пултът й за гласуване не работи. Заедно със Снежана Дукова и Жельо Бойчев (зам.-председател на групата на БСП за България) подава знак - нима са се наговорили, възмути се зам.-председателят на ГЕРБ.


Дали сме подкрепата си за тези членове на ВСС, които са по-достойни от достойните, бе изводът на председателят на ПГ на ГЕРБ. Цветан Цветанов припомни, че има процедурни правила и всеки от кандидатите трябва да покрие критериите, които са заложени. „Този избор на нов състав на ВСС имаше широк обществен отзвук. Изборът дава устойчивост и стабилност“, категоричен е той.


„Вместо да се фокусираме върху тази негативност, нека дадем възможност на всеки кандидат да представи намеренията си“. „Ние сме направили законодателство, което да ни даде по-голяма прозрачност. В момента ВСС е избрано с квалифицирано мнозинство. Това ще гарантира по-голяма устойчивост. Обществото очаква каква ще бъде стъпката за реформи в съдебната система. Не е нормално да се говори за това какви обезщетения ще получат магистратите. Разглеждайте ВСС като единен орган. С какво политическата каса е виновна за досегашното правораздаване?“, подчерта зам.-председателят на ГЕРБ.


 


"Нормално ли е да говорим за това колко пари ще вземат от ВСС, защо не говорим за Брендо, че е осъден в Италия, а тук вече толкова години няма осъдителна присъда?! За това трябва да говорим, нека да дадем възможност на новите членове да се докажат", продължи в остър тон Цветанов.


"Защо не попитахте Соня Найденов и другите, по какво критериите по които са избрани останалите не отговарят. Най-лесно е да влезем в едно студио и да бъдем негативни", обърна се към водещия Антон Хекимян зам.-председателят на управляващата партия.


 


В управляващата коалиция няма проблеми, които да не могат да бъдат преодолявани. Днес ще има среща на политически съвет, заедно с премиера. Ще говорим по темите, които създадоха под една или друга форма напрежение в обществото, каза Цветанов. Той отговори на атаката на вицепремиера Валери Симеонов, според който "грубо се нарушава пропорцията на участието в управлението".


Няма съотношение, което да се спазва и което да бъде наложено като критерии, смята Цветанов. Ако са възникнали недоразумения през последните месец и половина, на днешното събиране ще ги изчистим, убеден е шефът на ПГ на ГЕРБ.


Валери Симеонов е прям човек, иска да назовава нещата с истинските им имена, но ние се въздържаме от подобни коментари, защото искаме да изчистваме всичко в семейството, каза още Цветан Цветанов.


Цветанов отговори и на думите на вицепрезидента Илияна Йотова, че има атака от страна на ПГ на ГЕРБ към президента Румен Радев.


Искахме да изчистим абсолютно всякакви съмнения в обществото затова как се харчат парите за изтребителите, обясни Цветанов.


Той припомни, че когато Румен Радев се връща от посещение в Португалия, е впечатлен от Ф-16, а по-късно - след командировка в Унгария, казва, че Грипен е най-добрият самолет. Два месеца преди да се включи в президентската кампания, той въвежда осми критерии за разплащане и така дисквалифицира определен кандидат, припомня Цветанов. Зам.-председателят на ГЕРБ отново попита и какво е отношението на президента Радев към Крим.


"Няма конфронтация от наша страна с президента Радев има малко факти: превъоръжаването започва през 2010 г., през 2014-а ген. Радев отива в Унгария, където на въоръжение са "Грипен", закупени със скандали, и казва че това е най-доброто. През 2015-а си подава оставката, защото критериите се утвърждават от министъра на отбраната. Оставката му не е приета и вече критериите утвърждава той. Радев обаче въвежда 8-и критерий - без да е прeминал през НС - той ограничава възможността правителството да говори с другите кандидати с оферти за самолети", бяха точните думи на Цветан Цветанов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни

Приятелските чувства ще надделеят над любовните

Приятелските чувства ще надделеят над любовните и