Свързани новини

25.09.2017 14:41

Нова война до нас след кюрдския референдум?

Видян 2017 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нова война недалеч от България може да избухне заради кюрдския референдум. Въпреки молбите, включително и от покровителстващия го Вашинтон, лидерът на иракски Кюрдистан Барзани не отмени допитването. Срещу евентуално създаване на независима държава са всички държави в района, особено Турция, тъй като кюрди има навсякъде, а претенциите им са в 2-3 пъти повече от реалистичното разпределение на населението от този етнос върху определена територия.


Наблюдателите очакват обединение на Ердоган, който приема всички организации на този народ като терористични, с правителствата на Иран, Ирак и Сирия срещу кюрдите. Основна тяхна опора пък е Държавата Израел, която има интерес от всяване на раздор сред арабите и персийците, тъкмо пообединени в обща битка срещу Ислямска държава, която е почти унищожена.


Иракският вицепрезидент Нури Камел Мохаммед Хасан ал-Малики даде гласност на опасенията и готовността на заплашените от разширяване на кюрдската независимост околни страни, като заяви: „Нямаме нужда от нов Израел в Близкия Изток”. По този начин той хем освети основния поддръжник на идеята, хем насъска срещу евентуален успех на референдума всички мюсюлмани, независимо от протоворечията между шиитите като самия него и сунитите като Ердоган например.


Всичко това обяснява и факта, че българските оръжейни заводи имат поръчки до 2022 г., независимо от намаляването на интензивността на войната в Сирия, където 87% от територията е освободена от правителствената армия.


Напомняме също, че въпреки липсата на официален статут, т.нар. президент на Иракски Кюрдистан Барзани беше на посещение в България, където бе приет лично от премиера Борисов, комуто изрази благодарности. Българската страна се опита да скрие посещението, но депутатката Елена Йончева извади информация за него от официалните медии на кюрдите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци