18.02.2009 09:19

Взривиха луксозния клуб "Неро"

Видян 3134 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Един от най-известните и луксозни клубове в столицата - бар "Неро", бе взривен малко след 01:00 ч. тази нощ. Заведението се намира в самия център на града - на булевард "Витоша", недалеч от входа за Южния парк. "Неро" е собственост на скандално известния Николай Методиев-Пилето, предаде БГНЕС.


Взривът е бил със сериозен тротилов еквивалент, но няма пострадали от силната експлозия, тъй като същата вечер заведението е било затворено. Взривната вълна изпочупила прозорците на обектите не само около заведението, но и на отсрещната страна на булеварда. Издирва се мъж на 25-30 годишна възраст, заподозрян за извършител на атентата. По информация на очевидец - охранител на съседни магазини, малко след затварянето на заведението, момче оставило пред входната врата на бара бял пакет и избягало. Секунди след това пакетът се взривил.
Взривното устройство по всяка вероятност е било поставено пред входа на клуба, защото там са нанесени и най-големите щети, уточнява репортерът на БГНЕС. Тази сутрин започна втори оглед на мястото. По данни на полицията взривът е с тротилов еквивалент с тегло над 400 грама. Призори на мястото на инцидента дойде и самият Николай Методиев. Той заяви, че взривът е бил предназначен за него.
Методиев бе оправдан миналата година по едно от най-скандалните дела в страната. В обвинението се твърдеше, че в нощта на 19 юли 2003 г. пет ТИР-а на фирмата му MGS са опитали да прекарат контрабандно китайски стоки през ГКПП-Кулата. Според прокуратурата товарът бил деклариран като строителни материали, за да се занижи митото му, което е ощетило държавата със 168 000 лв. Подсъдим по делото бе и бившият митнически служител Ангел Ангелов, който също бе оправдан. Тогава прокурорът по делото поиска минимума от 5 г. затвор за Методиев и 1 година за Ангелов. Обвинението се подкрепяше от документна експертиза, изготвена от гръцките митничари, но съдът реши, че липсват достатъчни доказателства за контрабандата.
Това бе третото дело срещу Николай Методиев. По първото - за заплаха на полицай, той бе осъден да плати 700 лв. глоба, а второто - за контрабанда за 3.5 млн. долара през Калотина, все още е висящо.
През последните няколко години Пилето участва активно в проявите на столичния хайлайф. В последно време той се появява на вечерните партита в компанията на водещата на телевизионно предаване Ралица Михова. Клубът му организира редовно така наречени „Дефилета на изкушенията“, в които са гостували много знаменитости, като Марияна Попова, Бони, Устата, Румънеца, Ирина Флорин, много миски, архитект Калин Диков, Денис Ризов, Румен Бояджиев–син, Весела Неински, собственикът на „Мис Каприз” Стоян Иванов, единият от притежателите на ”Яхтинг БГ” Петко Бачийски, шефката на „Ексграунд” Вера Тинкова, архитектката Таня Дикова, спортният мениджър Георги Градев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

стрелец

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и преразглеждане

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и