Свързани новини

21.09.2017 12:32

Нанков: 624 млн. лева отиват за 72 общини

Видян 1065 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По линия на ОП „Региони в растеж" почти 624 милиона лева ще достигнат до образователните заведения в 72 общини - тук говорим за детски градини, говорим за училища, говорим и за висши учебни заведения. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков в сутрешния блок на БНТ „Денят започва".


В рамките на тези проекти се включват подобряване на енергийната ефективност, техниката в училищата и за първи път ще се подобрят и спортните площадки към тези училища и детски градини, добави той. Министърът добави, че имаме проекти, които вече са завършени, някои сега влизат в реализация. 426 учебни заведения, в които се обучават 255 000 деца, ще бъдат обновени с тези средства, допълни той.


За първи път след 40 години започнаха ремонтни дейности по АМ "Хемус". Трябва да се отбележи, че ремонтът на тунела „Витиня" стартира без нито една проектна документация как е строен тунела, без нито един чертеж - по спомени, между другото, на проектанти и на участници от строителния процес, коментира Нанков. С разширяването на строителните дейности се откриваха редица нови и нови неща. Тунелът "Витиня" беше готов още на 30 юни, но бяха открити сериозни конструктивни дефекти, например по колоните. "Витиня" и "Ечемишка" са най-модерните и най-безопасните тунелни съоръжения в момента, отбеляза още министър Николай Нанков.


Регионалният министър коментира и че от началото на другата седмица ще започне ремонта в другата тръба на тунела „Витиня" в посока София, като допълни, че стремежа им ще е основните ремонтни дейности да завършат до средата или в краен случай в края на ноември, когато започва наистина активния зимен сезон и зимна поддръжка на пътищата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Завръщането на Петя Пеева

ЗаПлетени истории: Завръщането на Петя Пеева

Плетените дрехи са хит в световните ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец

Денят обещава стабилност и продуктивност

Денят обещава стабилност и продуктивност, ако