Свързани новини

20.09.2017 14:03

Руските С-400 на пост край Анкара

Видян 1419 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      Руските зенитно-ракетните комплекси (ЗРК) С-400 Триумф, които Турция депозира, ще бъдат разположени в военната база Акънджъ край Анкара, съобщи електронното издание на вестник Йенишафак.


    Очаква се първите батареи ЗРС С-400 да пристигнат в Турция през 2018 година и да бъдат разположени именно в тази база. Тя беше използвана за ръководство и координиране на опита за военен преврат от 15 юли м.г. След неговото потушаване намиращите се там ескадрили бяха пребазирани във военните летища Мерзифон и Ескишехир.

  При това положение именно ВВС базата Аканджъ се оказва като най-подходяща и е предпочетена за руските ЗРК С-400.

   По три главни причини:

1. След преместването на военните ескадрили в момента ПВО на столицата не е така надеждно и близко осигурено;
2. Наличните хангари са изключително подходящи за ЗРК С-400;
3. Дългите писти и много големия район покриват всички изисквания за ЗРК с далечен и среден обсег на действие от ново поколение.

Специфични самолетни хангари ще бъдат преоборудвани в рампи за изстрелване

В навечерието на пристигането на С-400 в Акънджъ, в базата вече са започнали трескави дейности. Руската държавна фирма-износител на С-400 е поискала хангарите и рампите за нуждите на С-400 да бъдат готови преди самите доставки на ЗРК. В тази връзка в базата Акънджъ ще бъдат изградени два огромни хангара. Тези хангари ще бъдат твърде „специфични”. Русия впоследствие ще съобщи задължителните допълнителни изисквания за тези хангари от гледна точка на сигурността и поддръжката на С-400. Освен това от руска страна е поискано в базата „Акънджъ” да бъдат изградени и места за рампи за пусковите установки (ПУ).

През 2018-та пристигат две батареи С-400

Русия иска в базата Акънджъ да има готови два хангара. Турция от своя страна ще достави две батареи С-400 по метода и договорката: една батарея – категорична покупка и още една батарея – гарантирана доставка. Очаква се и двете батареи да дойдат в базата Акънджъ през 2018 година. Ако бъдат разположени там; това означава тяхното постоянно мирновременно базиране. Базата Акънджъ може да се определи и като „мирните позиции” на ЗРК С-400.
Понастоящем в Истанбул подобни „мирни позиции” имат батареите ЗРК Хоук. При необходимост те се преместват на други места. Например, в момента много ракети Хоук са на бойно дежурство в района на Югоизточен Анадол. Когато няма нужда от това, ракетите Хоук си стоят в Истанбул и там в специални хангари се извършва необходимата техническа профилактика и поддържане на постоянна готовност за изстрелване.
Подобен метод ще бъде приложен и по отношения на ЗРК С-400. В мирно време батареите С-400 ще си стоят край Анкара в базата Акънджъ. Обаче в пълна готовност по всяко време при заплаха от война да бъдат пребазирани в граничен район.

Базата „Акънджъ” е готова за С-400

Различни източници посочват, че се предпочитат местата на наличните в момента хангари за пъддръжка в базата „Акънджъ”. Те обаче може да се окажат малки за ЗРК С-400 и е възможно в съвсем кратък срок да бъдат изградени по-големи хангари. Също така се посочва съображението, че с обширната си площ и изградени писти базата е много подходяща за мирновременно базиране на ЗРК С-400 и за изграждането на рампи за самите ПУ.
Освен това специалистите дават сигнали, че на дневен ред може да бъде поставен и въпросът за собствено производство в Турция на ЗРК с далечен обсег на действие. Под формата на възможно партньорство с Русия и използване на досегашния опит на турската фирма Рокетасан.

Източник: Фокус




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог

Погрижете се и за собствения си просперитет

Погрижете се и за собствения си просперитет. Денят е