Свързани новини

18.09.2017 09:32

Кой бави новите във ВСС и ВАС

Видян 2056 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Президентът Румен Радев отново даде да се разбере, че няма да подпише указа за назначението на новия шеф на ВАС Георги Чолаков.


"Най-логично е новият председател на ВАС да се избира от новия състав на ВСС. Старият вече излъчи своя кандидат - ако му дадем шанс да бъде потвърден и от новия състав на ВСС, то неговият авторитет ще бъде още по-голям", заяви държавният глава, който се включи в кампанията на бТВ Да изчистим България. Той и целият му екип започнаха да чистят в Борисовата градина.
Защо ВСС толкоз бърза да пробута креатура на властта, вместо първо да си подреди своята „къщичка”, се питат експерти и граждани?

От свои високопоставени източници в държавното управление 19 минути научи, че още миналия вторник трябваше да са избрани новите членове на съвета. Те да си определят комисиите, шеф на инспектората и т.н. Чак тогава могат да назначат шефа на ВАС. Преди всичко това обаче още миналия понеделник висшите съдии с 20 от гласовете си назначиха Чолаков.
Припомняме, че 19 минути пръв писа, че Чолаков е ръководител на отделението на съда, издало решението за незаконното построяване на небостъргач в градинката на ъгъла на бул. България и бул. П.Ю.Тодоров, против който не секват протестите в жк Стрелбище и СОС взе решение.
 
Също така, че лично настоящият председател на съда Георги Колев е издигнал кандидатурата на Чолаков и по негово настояване ВСС промени сроковете за номинациите и избора, така че да съвпаднат с мандата на сегашния му състав. А той пък е доказано близък на Цветан Цветанов и е завършил не някой престижен юридически факултет, а школата в Симеоново.
Напомняме, че и другата кандидатка за поста шеф на ВАС – важен пост, тъй като в този съд се гледат дела на държавата и по отдаване на концесии и приватизация за стотици милиони лв. Соня Янкулова пък е от кръга Капитал, прочул се с много назначения по върховете от времето на Костов досега, който за първи път от 20 г. няма хора във властта.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете, че сте успели