Свързани новини

17.09.2017 10:09

Нанков: Екологията не изключва строителството

Видян 1668 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Екологията не изключва строителството, както и строителството и инвестициите също не изключват екологията. Лошо е да плашим обществото със спекулативни и манипулативни тези, които звучат апокалиптично. Това заяви министърът на регионалното развитие Николай Нанков по повод изграждането на магистрала „Струма” в частта й през Кресненското дефиле, съобщи бТВ.


По думите му в обществените обсъждания няма нито един сериозен аргумент за това кой да е приоритетен вариант за магистралата. Трябва да гарантираме не само оцеляването на  биологичните видове, но и на минаващите по магистралата”, посочи Нанков.



Министърът е категоричен, че не се съгласява с поведението на еколозите, което отрича експертизата на целия бранш.


По повод обществените поръчки в бранша той заяви ,че големите обществени поръчки основно се печелят от големи фирми и в последните 10 години има диверсификация на строителните фирми, които изпълняват големи обекти и проекти


С въвеждането на тол системата се предвижда и създаване на нови видове винетки – ежедневни и тридневни например. Нанков заяви, че амбицията на ведомството е в края 2018 г. тол системата да бъде внедрена и да заработи, а още първата година от постъпленията, АПИ да има ресурс от почти 1 млрд. лв.


Фейсбук-уволнението на шефа на ДНСК Милка Гечева, Нанков заяви, че Валери Симеонов няма възможност да уволнява кадри на агенцията, както и не е допустимо. По думите му предстоят разговори и ще се изясни ситуацията, но Гечева е добър професионалист и все още е на работа.


Нанков съобщи, че има четирима освободени служители за корупционни практики във ведомството, а неговото име е  било използвано за упражняване на влияние.




Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

телец