Свързани новини

17.09.2017 08:09

Борисов за Марешки: Като не им се получи, стават злобни

Видян 2951 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Преди един месец не мислеше така - когато идваше в централата да говорим да иска да става вицепремиер. Тогава не му пречеше нищо." Това каза пред журналисти в Девин премиерът Бойко Борисов във връзка с искането на лидера на ПП "Воля" Веселин Марешки за провеждането на предсрочни парламентарни избори, предаде Радио "Фокус" - Смолян. 


"Всяка политическа партия и всеки лидер, особено когато иска да стане някакъв, а не е станал, става злобен. Така че като не им се получи нещо, започват да стават злобни. Това е нормално", заяви Борисов. "При положение, че ние вървим към 4% ръст на икономиката, че безработицата падана под 5%, че бюджетът ни е на 2 млрд. излишък - кое да предизвика тези избори, като знаем какво ни чака зад нас?", попита премиерът и добави, че и административната реформа върви много добре. 


„Вече за любов никой не говори, само за пари. Военните искат пари, МВР – пари, образованието – пари. В четвъртък ще дадем 600 милиона лева за училища, детски градини, физкултурни салони и спортни площадки за училищата”, каза премиерът Бойко Борисов в Пловдив, цитиран от "Монитор".


 В съботния ден на връщане от Девин той изненадващо се отби на кръстовището между околовръстното шосе на Пловдив с Асеновградско шосе, за да види откъде ще минава нов 6-километров път към село Ягодово и бул. „Скобелева майка”. Проектът в момента се одобрява в АПИ и е за 4-лентова високоскоростна отсечка. 


Целта е да свърже съществуващото околовръстно на Пловдив и Асеновградско шосе с друг изключително натоварен изход на втория град у нас – към Свиленград и магистрала „Тракия”. Прогнозната стойност е за около 6-7 милиона лева, но вероятно сумата ще се удвои при 4-лентов път. Отчуждителните процедури ще отнемат около 300 – 400 000 лева финансов ресурс. 


Изненадващата визита на министър-председателя събра за броени минути на полето кметовете на Пловдив и Асеновград Иван Тотев и Емил Караиванов, областният управител Здравко Димитров, депутати и пътни строители. Борисов не пропусна отново, при здрависването с Тотев и Димитров, да ги поздрави шеговито със: „Здравейте, пловдивски дългучи”, тъй като и двамата са над 1,90 метра. 


Градоначалникът Тотев пък получил ненадейно обаждане от Борисов, докато карал мощната си „Ямаха” към Батак. Заедно с него на мотори били и депутатът от ГЕРБ Атанас Ташков, и шефът на общинската фирма „Чистота” в Пловдив Иван Стоянов. „Казах им веднага да обръщаме към Пловдив и успяхме да пристигнем навреме. Карахме според правилата”, каза Тотев, след като махна каската от главата си. Той само попитал Борисов дали ще има време да се преоблече, но премиерът му казал да отива на околовръстното във вида, в който е. Затова и Тотев се появи на оперативката с тениска с логото на Пловдив – Европейска столица на културата, а депутатът Ташков бе с тениска на рок групата „Менуор”. Борисов с интерес разгледа трите им мотора и остана видимо доволен от мощните машини. 


„Здравейте дългучи”, отново се обърна премиерът към високите кмет и областен управител Иван Тотев и Здравко Димитров. 


„Пловдив е един от градовете с най-голям икономически растеж у нас. Пловдив е една от перлите в икономическия ни растеж. Тази ливада отзад, където я виждате, ще я свържем със „Скобелева майка”, за да не влизат тировете в града. Виждате колко камиона влязоха в Пловдив за няколко минути”, заяви премиерът и обясни, че на кръстовището между околовръстното и Асеновградското шосета ще има кръгово движение, за да бъде облекчен трафикът. На Асеновградско ще бъдат изградени и локални пътни платна за облекчаване на заводите наоколо. Необходимостта от ремонт на съществуващото околовръстно, което не било пипвано от 30-40 години, е факт, но трябва градът да бъде обхванат от цялостен околовръстен път, стана ясно на срещата. 


След това премиерът обясни, че е бил в Девин, където с 2,4 милиона лева е направен нов водопровод. „Вече имат реално минерална вода, с която туристите наистина се лекуват. Защото минералната вода на Девин е най-хубавата за лечение, като на Баден – Баден и Карлови Вари. За да спре изтичането на лечебна вода, отпуснахме 2,4 млн. лв. за нов водопровод. Днес до хотелите в Девин стига минерална вода с температура 74°C от находището в Беденски бани. Вече има проект да се използва за отопление на детските градини, училища и общински сгради”, каза премиерът в Пловдив.

 


























Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

телец