Свързани новини

15.09.2017 16:13

Договориха зоните за деескалация в Сирия

Видян 1661 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Турция, Русия и Иран се споразумяха за границите на зоните на деескалация, включително и Идлиб, главния регион, контролиран от опозицията. Това стана в преговорите за Сирия в казахстанската столица Астана, предава news.bg.


Преговорите ще продължат по въпроса кои сили ще бъдат разположени в Идлиб, съобщава турската Анадолска агенция, цитирайки дипломатически източници.


Страните в преговорите по-рано се разбраха за създаването на четири зони на деескалация, където се провеждат интензивни сражения между опозиционните групировки и силите на режима на Асад. Това стана на срещата в Астана, провела се на 3-4 май.


Съгласно меморандум, подписан между преговарящите страни, зоните за деескалация ще включват райони в провинция Идлиб и някои части от провинциите Латакия, Алепо и Хама, някои част от провинция Хомс, Източна Гута и Дамаск, както и някои части от Дераа и ал-Кунейтра.


В допълнение към прекратяването на бойните действия, споразуменията за деескалация също така включват прекратяване на полетите и въздушните удари, извършвани от режима или ръководената от САЩ международна коалиция срещу ДАЕШ ("Ислямска държава").


На петото заседание, провело се на 4 и 5 юли, беше договорено, че преговарящите страни ще възобновят работата си по границите на зоните.


Отделно споразумение беше постигнато между САЩ и Русия в южните сирийски градове Дераа и Кунейтра, а руска военна полиция беше разположена в района, за да следи за прекратяването на огъня, чието начало беше дадено на 9 юли.


Руското министерство на отбраната също обяви споразумение за спиране на огъня в предградието на Дамаск - Източна Гута.


Русия обяви споразумение за спиране на огъня в Хомс, но то беше постигнато само с една опозиционна групировка, която има ограничена доминация в региона.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Алиса в страната на чудесата

Алиса в страната на чудесата се завръща

Колибри предлага на читателите ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

стрелец